Počasí dnes22 °C, zítra28 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Dopravu mezi Karlovými Vary a Ostrovem omezují silniční práce, omezení potrvají do června

Mezi Karlovými Vary a Ostrovem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pracuje na dvou stavbách, které omezují dopravu na silnici I/13. Dělníci zde opravují vozovku a u Dalovic staví protihlukovou stěnu. Omezení potrvají do června, kdy by měly být obě stavby dokončeny, informovala mluvčí ŘSD Kamila Zahálková.

Na silnici I/13 u obce Bor ŘSD opravuje levou stranu vozovky ve směru Karlovy Vary - Ostrov. „V loňském roce jsme vyměnili svodidla, letos opravujeme vozovku v délce 2,5 kilometru. Vyměníme a doplníme také dopravní značení a pročistíme a obnovíme odvodňovací systém," uvedla Zahálková. Provoz po dobu rekonstrukce je veden v pravém jízdním pásu ve směru Karlovy Vary-Ostrov v režimu 1+1. Stavební práce, které provádí firma Silnice Topolany za 21,29 milionu korun bez DPH, by podle plánu měly skončit v červnu.

Omezení na I/13 čeká motoristy i na výjezdu z Karlových Varů, u Dalovic, kde dělníci staví zhruba 800 metrů dlouhou protihlukovou stěnu, která má bránit šíření hluku z frekventované silnice na Ostrov a na Chomutov. „Rozsah opatření, tedy délka a výška, byl stanoven akustickou studií. Chráněnou lokalitu tvoří přilehlá obytná zástavba obce Dalovice - Karlovy Vary, ulice U Hřbitova. Provoz v místě stavby je nyní veden v omezeném režimu, jezdí se 1+1 v rychlých jízdních pruzích. Zprovoznit plánujeme také v červnu 2024," doplnila mluvčí ŘSD.

Náklady na stavbu protihlukové stěny byly podle projektu přes deset milionů korun, v soutěži ale výsledná cena klesla na 9,84 milionu korun bez DPH. Práce provádí firma KV Realizační.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Silnice I/13

Štítky ČR, silnice, stavby, I/13, Karlovarsko, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Píša

Práce je skutečně sofistikovaně naplánovaná a realizována. Až na pár drobných zádrhelů. Objížďka z Boru na Karlovy Vary nepochopitelně vede přes Ostrov. Vlastně se dá i přes Dalovice, ale protože téměř celou cestu také opravují, tak i zde je to za trest. Pokud jedete z Ostrova do Boru, stačilo o 5 metrů posunout napojení do dvou pruhů se sjezdem na benzině MOL a vyjíždělo by se u statku. Ale proč přemýšlet nad zájmy obyvatel. A také termín dokončení se mi moc nezdá, vzhledem k tomu, že se na trase téměř nepracuje.

Středa, 29. května 2024, 20:47Odpovědět

Dopravu mezi Karlovými Vary a Ostrovem omezují silniční práce, omezení potrvají do června  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.