Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Mimo obec ujížděl rychlostí 145 kilometrů za hodinu. Policie zveřejnila výsledky Speed Marathonu

Více než stovku přestupků zaznamenali karlovarští policisté během letošní akce Speed Marathon 2024. Kromě rychlosti se zaměřili také na používání bezpečnostních pásů, technický stav vozidel nebo telefonování za volantem. Rekordmanem je řidič, který v obci ujížděl stokilometrovou rychlostí.

Celorepubliková akce Speed Marathon 2024 se uskutečnila v pátek 19. dubna. Karlovarští policisté společně s veřejností vytipovali několik lokalit, ve kterých se zaměřili na dodržování dopravních předpisů. Během čtyřiadvaceti hodin zkontrolovali policisté 250 vozidel a zjistili 106 přestupků.

„I přesto, že široká veřejnost byla dopředu o této akci informována a přesná místa měření byla zveřejněna, tak nejvyšší povolenou rychlost překročilo 71 řidičů. Hned 57 z nich bylo vyřešeno příkazem na místě, tedy pokutou a 14 řidičů bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání. Mezi „rekordmany“ v Karlovarském kraji patří dva řidiči, jeden z nich jel mimo obec rychlostí 145 kilometrů za hodinu, druhý zase v obci rychlostí 100 kilometrů za hodinu,“ uvedl tiskový mluvčí Jakub Kopřiva.

Kromě toho řešili policisté také nepoužití bezpečnostních pásů, nevyhovující technický stav vozidla, nesprávné předjíždění nebo telefonování za volantem.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, kontrola, Speed Marathon 2024

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mimo obec ujížděl rychlostí 145 kilometrů za hodinu. Policie zveřejnila výsledky Speed Marathonu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.