Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Další část silnice u Podstrání čeká rekonstrukce za více než 100 milionů korun

Karlovarský kraj opraví další část silnice od Podstrání směrem k dolu Jeroným na Sokolovsku. Jedna z nejnákladnějších připravovaných staveb krajské organizace má stát přes 100 milionů korun a má zlepšit kvalitu a bezpečnost silnice druhé třídy. Práce by měly začít koncem příštího roku, informoval ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jiří Šlachta.

Na rekonstrukci silnice II/210 má kraj hotový projekt včetně stavebního povolení a počítá s náklady 108 milionů korun. Financování by měly zajistit peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Příští rok chce hejtmanství vybrat zhotovitele. V plánu je výměna povrchu, rozšíření nebezpečných serpentin, zpevnění krajnic, výměna svodidel či odvodnění. Pracovat by se mělo za provozu, což si vyžádá dopravní omezení. Dokončení je naplánované na rok 2027.

Rekonstruovaný úsek by měl navázat na již opravenou část silnice od lomu Vítkov, kde práce na úseku dlouhém 3,7 kilometru začaly v roce 2021 a trvaly zhruba rok a půl. S náklady přes 180 milionů korun to byla jedna z největších dopravních investic kraje v posledních letech.

Na řadu podle ředitele přijde i úsek, který naposledy silničáři vynechali. V době příprav se totiž nepodařilo vyřešit majetko-právní vztahy s původním majitelem kvůli exekuci, což je nyní vyřešené. Kilometrový úsek, který je uprostřed nové silnice, má stále původní povrch a je bez svodidel.

Krajská silnice druhé třídy je jednou z tras ze Sokolova do Mariánských Lázní či do Bečova nad Teplou a dále na Plzeň. Ve značné míře ji využívají rovněž obyvatelé Sokolova a okolních obcí při cestách do Slavkovského lesa. Lidé se po ní dostanou i do bývalého cínového dolu Jeroným, který je kulturní památkou a oblíbeným turistickým místem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Karlovarský kraj, podstrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další část silnice u Podstrání čeká rekonstrukce za více než 100 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.