Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Karlovarském kraji platí nový jízdní řád, zvýší se kapacity některých spojů

Na železnici v Karlovarském kraji platí od neděle nový jízdní řád. Rozsah regionální dopravy, kterou zajišťují České dráhy (ČD), zůstala v regionu na podobné úrovni jako letos. Novinkou je nasazení souprav s vyšší kapacitou mezi Chebem a Aší a vznik nových přípojových vazeb v Chebu a Karlových Varech u několika ranních a večerních vlaků. Nový jízdní řád bude platit do 14. prosince 2024.

Ke změnám na jednotlivých linkách se ČD rozhodly na základě požadavku Karlovarského kraje a v souvislosti se stavebními pracemi na tratích. Na trati 142 Karlovy Vary – Potůčky – Johanngeorgenstadt je pro cestující zaveden nový vlak z Karlových Varů ve 22:15 do Karlových Varů dolního nádraží, který pojede v pracovní dny jako přípoj od vlaku IC 504 Pendolino. Na trati 148 Cheb – Aš – Hranice v Čechách / Selb-Plößberg jsou nasazena vozidla s vyšší kapacitou 101 míst oproti současným 70.

„Na žádost Karlovarského kraje nepojede v neděli spoj z Aše města do Chebu ve 4:39 (Os 17201), místo něj bude o hodinu později (v 5:38) zajištěn vlak Os 17203. Vznikne tak přípoj k rychlíku R 607 Krušnohor do Ústí n. L. a k vlaku IC 503 Pendolino směrem do Plzně, Prahy a Ostravy," uvedl mluvčí Českých drah Petr Pošta.

Spěšné vlaky Karlovy Vary – Cheb – Plzeň budou jezdit podle nové patnáctileté smlouvy. Tyto spoje budou i nadále zajišťovat elektrické jednotky RegioPanter a ve vybrané dny a u vybraných vlaků se počítá s rozšířením posilových zdvojených jednotek. S novým jízdním řádem je obnoven také přímý vlak IC 503 Pendolino z Karlových Varů do Ostravy. Vlaky IC 512 z Bohumína do Františkových Lázní a IC 515 z Františkových Lázní do Bohumína budou vedené v celé trase soupravou o devíti vozech.

Změna je také u mezistátních spěšných vlaků z Chebu do Norimberka, u kterých bude dočasně nutné z důvodu stavebních prací přestoupit ve stanici Marktredwitz.

V novém jízdním řádu ujedou regionální spoje Českých drah v Karlovarském kraji 2,356 milionu takzvaných vlakokilometrů. ČD vypraví v regionu v průměru 213 vnitrostátních osobních a spěšných vlaků denně, které ujedou 6521 kilometrů za den. Dopravce dále vypraví 14 mezistátních spěšných vlaků denně na lince Cheb – Marktredwitz, které na území ČR ujedou 152 kilometrů za den, a 33 dálkových vlaků kategorie rychlík a expres, včetně Pendolina. Ty ujedou 2009 kilometrů za den.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky nové jízdní řády, doprava, České dráhy, spěšné vlaky, Pendolino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji platí nový jízdní řád, zvýší se kapacity některých spojů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.