Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Karlovy Vary překvapily. Rekonstrukci frekvetované křižovatky stihnou včas

Příjemnou a lehce překvapivou zprávu má pro řidiče karlovarský magistrát. Úřad oznámil, že i přes stavební komplikace dělníci dokončí v termínu opravu křižovatky v městské části Tuhnice, kde se kvůli uzavírce tvoří kolony. Bez potíží projedou motoristé na konci listopadu.

Rekonstrukci křižovatky Šumavská – Západní zkomplikovalo nestabilní podloží, a tak stavbaři řešili problém operativně.„Přestavba křižovatky ulic Západní a Šumavská byla rozložena do tří etap. V průběhu té první jsme ale narazili na problém, kterým byly zasypané sklepy po domech, které v místě křižovatky v minulosti stály,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Projekt je náročný na koordinaci. Kromě magistrátu se do prací zapojujeje také dopravní podnik, dodavatelská firima, Ředitelství silnic a dálnic nebo Správa železnic, která nedaleko opravuje kolejiště směrem na Dolní nádraží. Následně plánuje na čas zcela uzavřít železniční přejezd na Západní ulici.

„K uzavírce přejezdu nemůže dojít dříve, než bude zajištěn průjezd autobusů MHD přes křižovatku ze Západní do Šumavské ulice. Vzhledem k rychlejšímu průběhu stavebních prací jsme se dohodli, že to bude nejpozději 19. listopadu, kdy zároveň dojde k avizovanému uzavření železničního přejezdu,“ nastínil Trtek.

Díky tomu kroku bude plně obsluhovány stávající autobusové zastávky MHD „Šumavská“ u Základní školy Poštovní. Pro ostatní motoristy zůstane křižovatka uzavřena. Objízdná trasa povede přes průtah. „Plně průjezdná bude křižovatka od čtvrtka 29. listopadu, po celkovém dokončení rekonstrukce včetně vodorovného dopravního značení a po otevření dokončeného železničního přejezdu,“ napsal karlovarský magistrát na webu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Rekonstrukce, Křižovatka, Magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary překvapily. Rekonstrukci frekvetované křižovatky stihnou včas  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.