Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silničáři postaví na dálnici D6 mezi Novým Sedlem a Loktem nový most. Začnou příští rok

Nového mostu se dočkají řidiči mezi Novým Sedlem a Loktem na Sokolovsku. Současná konstrukce při dálnice D6 dlouhodobě dosluhuje, a tak se plánuje modernější stavba. Než ale silničáři konstrukci vybudují, musí se motoristé vyrovnat s nepříjemným omezením.

Silniční mostní objekt mezi Novým Sedlem a Loktem pochází ze začátku sedmdesátých letech minulého století. Stavba je dlouhodobě ve špatném technickém stavu, a proto je potřeba, aby šla k zemi. Na kroku se dohodli a schválili ho na prvním říjnovém zasedání představitelé hejtmanství, kteří rovněž vybrali zhotovitele díla. 

„Celkové náklady na kompletní rekonstrukci mostu mezi Novým Sedlem a Loktem nad dálnicí D6 jsou vyčísleny na 55 milionů korun včetně DPH. Původně se odhadovala až dvojnásobná suma, nicméně v rámci projektových prací se podařilo sumu snížit. Předpokládáme, že přestavba začne v příštím roce a potrvá od dubna do října 2024,“ sdělil krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš (ODS).

Dohled nad uskutečním investice převezme Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. Silničáři měli společně s politiky na stole pět nabídek firem, jež se chtěly ujmout prací. Zakázku nakonec získala stavební společnost Hobst. Ta nacenila práce na více než 45 milionů korun bez DPH.

„Jedná se o náročnou akci, kdy se celý most sundá a dosadí se nový, přičemž nově bude stát na 3 pilířích. Zároveň musíme celou stavbu koordinovat s Ředitelstvím silnic a dálnic, jelikož bude docházet k částečným uzavírkám i samotné dálnice D6. Most se totiž nebude demolovat celý naráz, ale po jednotlivých částech, což s sebou ponese i dopravní omezení,“ dodal neuvolněný krajský zastupitel Bureš.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský Kraj

Štítky Karlovarský, Kraj, SÚS, Údržba, Silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři postaví na dálnici D6 mezi Novým Sedlem a Loktem nový most. Začnou příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.