Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Karlovarský kraj opraví most mezi Novým Sedlem a Loktem za 54 milionů korun

Karlovarský kraj vybral stavební firmu, která opraví nevyhovující most mezi Novým Sedlem a Loktem na Sokolovsku přes dálnici D6. Betonová konstrukce je ve špatném technickém stavu a musí se kompletně vyměnit. Stavební práce budou stát 54 milionů korun. Po novém mostě by se řidiči mohli projet už na podzim příštího roku.

„Celkové náklady na kompletní rekonstrukci mostu mezi Novým Sedlem a Loktem nad dálnici D6 jsou 54 milionů korun. Cena by měla být konečná. Původní náklady byly až dvojnásobné, podařilo se to ale v rámci projekčních prací snížit," řekl krajský zastupitel, který má na starosti dopravu a silniční hospodářství Jan Bureš (ODS). Kraj bude usilovat o využití prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), kde by mohl získat až 85 procent nákladů.

Začít stavět by měli stavbaři v dubnu příštího roku a hotovo by mělo být v říjnu. Nevyhovující betonovou konstrukci nahradí nová. V plánu je zachování tří pilířů ze současných pěti, které se opraví, a ně se posadí nová mostovka. Vybuduje se také nová silnice včetně chodníku.

Most zatím krajští silničáři provizorně opravují. Podél jeho mostovky umístili ochranné sítě, které mají zabránit odpadávání úlomků na frekventovanou dálnici. Pod mostem vede hlavní tah mezi Sokolovem a Karlovými Vary, kudy projedou tisíce osobních i nákladních aut denně.

Přípravu stavebních prací domlouvají krajští silničáři s Ředitelstvím silnic a dálnic, které je odpovědné za provoz na dálnici D6. Obě organizace plánují uzavírky, objízdné trasy a další dopravní omezení.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky správa, stavby, most, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj opraví most mezi Novým Sedlem a Loktem za 54 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.