Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

ŘSD opravuje průtah Karlovými Vary, hotovo by mělo být koncem října

Frekventovaný městský průtah Karlovými Vary se letos dočká rekonstrukce. V plánu je výměna svrchní vrstvy vozovky, která je už po letech poškozená. Za opravy zaplatí státní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) 34 milionů korun. Řidiče čeká po dobu prací dopravní omezení. Zcela hotovy mají být práce koncem října, řekl dnes vedoucí provozního úseku karlovarské pobočky ŘSD Jiří Baloun. Práce silničáři rozdělili do čtyř etap, které na sebe navazují. První etapa začala v srpnu a už je dokončená.

"Stav vozovky na celém průtahu už byl nevyhovující. Začaly se nám tu dělat trhliny včetně síťových trhlin, což znamená, že už jsou špatně i spodní konstrukce. Tudíž jsme se rozhodli, že uděláme opravu. Lokálně se opravují i konstrukční vrstvy," řekl Baloun.

První, již dokončená etapa z celkových čtyř se týkala úseku od křižovatky u Lidlu k benzince OMW ve směru na Ostrov. Stavební stroje aktuálně pracují v protisměru, tedy ve směru na Sokolov. Třetí etapou oprav bude koncem září průtah na mostě u obchodního domu Tesco. Na závěr bude opraven úsek u odbočky na Dalovice. Rekonstrukce se týká také sjezdů a nájezdů na průtah.

Přes průtah projede denně přes 34.000 osobních i nákladních aut. Řidiči teď v souvislosti se stavebními pracemi musí počítat s omezeními. Především v ranních a odpoledních hodinách se tvoří na průtahu kolony, sjezdy i nájezdy bývají ucpané. V úseku je rychlost snížená na 50 kilometrů za hodinu. Dopravu tam hlídají policisté.

Životnost vozovky se díky opravám prodlouží podle silničářů na dalších deset let. "Samozřejmě záleží, jak je ta silnice zatížená. Ale třeba teď se ta vozovka opravuje po delší době než je deset let, doteď jsme dělali pouze záplaty," uvedl Baloun.

bah ver

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, stavby, silnice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD opravuje průtah Karlovými Vary, hotovo by mělo být koncem října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.