Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Mezi Aší a Hazlovem dokončuje ŘSD stavbu nového mostu za 12 milionů korun

Mezi Aší a Hazlovem na Chebsku dokončuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) stavbu nového mostu. Původní nevyhovující most na frekventované silnici směrem na Německo museli stavbaři letos na jaře zbourat. Stavba nového mostu vyjde na 12 milionů korun bez DPH. S dokončením stavebních prací se počítá v říjnu, informovala Dana Zikešová z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Stavební práce na silnici I/64 začaly letos v únoru. Jde o vytíženou komunikaci, po které se řidiči dostanou z dálnice D6 u Chebu na Aš a dál do Německa. Denně tudy projedou stovky osobních a nákladních aut. Stavební firma proto po dobu prací postavila u mostu dočasnou silnici. Po provizorní přeložce se sníženou rychlostí projedou řidiči obousměrně.

Koncem září bude provoz v místě řízený semafory. Stavební firma bude dokončovat stavbu mostu včetně nového asfaltového povrchu vozovky. Po novém mostě se řidiči bez omezení projedou od konce října.

ŘSD na Chebsku opravuje také most nad dálnicí D6 směrem na Mariánské Lázně. Práce za 22,5 milionu korun tam začaly koncem července. "Rekonstrukcí projdou celkem čtyři větve mimoúrovňové křižovatky se sjezdem na Jesenici o celkové délce téměř dva kilometry, na nichž dojde k odfrézování starého krytu a položení nových asfaltových vrstev. Opraven bude také most vedoucí nad dálnicí," uvedla Zikešová.

Most i přilehlé nájezdy a sjezdy u exitu 162 u Potočiště jsou nyní zcela uzavřené. Řidiči musí využít objízdnou trasu směrem na Dolní Dvory na exitu 164. Stavební práce by měly skončit letos v prosinci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ŘSD, , Most, Stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Aší a Hazlovem dokončuje ŘSD stavbu nového mostu za 12 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.