Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarský kraj chystá modernizaci 1,7 km dlouhého úseku Radyně – Smilov za 88 milionů

V úpravách komunikací na území regionu pokračuje krajská správa a údržba silnici v Karlovarském kraji. V nejbližší době by se tak řidiči měli připravit na částečné omezení silnice Toužim–Smilov, která se bude opravovat. Výsledek zadávacího řízení na modernizaci úseku o délce zhruba 1,7 kilometru schválila Rada Karlovarského kraje během svého posledního zasedání. Jde o stavbu za 88 milionů včetně DPH.

„Konkrétně se jedná o úsek Radyně–Smilov, který bude během stavebních prací zcela uzavřen. Prosíme proto řidiče o trpělivost. Jsem však přesvědčen, že v budoucnu ocení zvýšenou bezpečnost i samotný komfort při cestování. Práce budou zahájeny ještě letos a budou pokračovat v následujícím roce,“ uvedl Jan Bureš (ODS), neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství.

Modernizace dotčeného úseku se uskuteční v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Dojde k částečným výškovým a šířkovým úpravám, rozšíření krajnic i obnově odvodňovacích příkopů. Silničáři položí na vozovku zcela nový povrch a doplní vodorovné i svislé dopravní značení. V průběhu provádění stavebních prací nahradí uzavřenou komunikaci objízdné trasy po silnicích I. a II. třídy.

Město Toužim se na realizaci projektu bude podílet částkou dosahující téměř šest milionů korun, která se využije na výstavbu nových chodníků, nástupních ploch u autobusových zastávek či dešťové kanalizace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, modernizace silnice, úsek Radyně – Smilov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj chystá modernizaci 1,7 km dlouhého úseku Radyně – Smilov za 88 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.