Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Karlových Varech začnou od pondělí dopravní uzavírky. Práce na Západní a Šumavské ulici potrvají několik měsíců

V Karlových Varech začnou v pondělí 17. července dopravní omezení v souvislosti se třemi dopravními stavbami. Dotknou se ulic Západní a Šumavská, Ostrovských mostů a Kollárovy ulice. Zatímco práce na Západní a Šumavské ulici, kde město začne stavět další úsek cyklostezky, potrvají několik měsíců, omezení na Ostrovských mostech a Kollárově ulici potrvají jen několik dnů, informovala mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

„Výstavba nového úseku cyklotrasy a úprava křižovatky ulic Západní a Šumavská si vyžádá nejprve úplnou uzavírku části Západní ulice, později pak uzavírku Šumavské. Mostní prohlídka a dokončení dílčích oprav uzavřou na dva týdny Ostrovský most, tedy celou soustavu mostních objektů nad železniční tratí, Ohří a průtahem městem. Jednodenní uzavírka Kollárovy ulice proběhne v souvislosti se změnou dopravního režimu a zjednosměrněním komunikace u ZŠ J. A. Komenského," popsala omezení Kyselá.

Na Západní a Šumavské ulici bude protažena stezka pro cyklisty od železničního přechodu až po vyústění v Bečovské ulici a na druhé straně na parkoviště v Krymské ulici. Úprava křižovatky má zajistit plynulejší dopravu. Vzniknou zde odbočovací a připojovací pruhy pro zrychlení dopravy. Na parkovišti v Bečovské ulici bude zřízeno 14 nových kolmých parkovacích stání.

S úplnou uzavírkou části Západní ulice se počítá v termínu od 17. července do 28. srpna. Poté bude zhruba měsíc na staveništi uzavřena levá část Západní ulice a úplně zavřená bude Šumavská ulice. Od konce září do začátku listopadu se nakonec bude pracovat na parkovacích stáních.

Úplná uzavírka soustavy Ostrovských mostů se uskuteční od 17. do 26. července. V tomto termínu budou prováděny dokončovací práce po nedávné opravě, zejména dilatace a sanační opravy podhledu. Uskuteční se rovněž mimořádná prohlídka mostních objektů za použití mostní prohlížečky.

V Kollárově ulici se změní dopravní značení a kvůli bezpečnosti se ulice změní na jednosměrnou, a to ve směru od okružní křižovatky se Starou Kysibelskou. Úprava by měla být provedena během jednoho dne.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, automobilová, stavby, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začnou od pondělí dopravní uzavírky. Práce na Západní a Šumavské ulici potrvají několik měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.