Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stavební úpravy předmostí v Lokti za 60 milionů korun skončí v červenci

Stavební úpravy v takzvaném předmostí v Lokti na Sokolovsku budou hotové koncem července. Jde o hlavní vstup do historického centra a k loketskému hradu, který je dominantou města. V místě přibudou nová parkovací místa, chodníky a dopravní terminál. Cílem projektu bylo vytvořit reprezentativní vstup do města a ulehčit dopravě uprostřed centra.

Předmostí je frekventované místo, kde se střetává osobní i autobusová doprava. Nachází se u benzinové pumpy před hlavním mostem, kterým se návštěvníci dostanou do historické části města, kde je hlavní náměstí i hrad. Dosud zde bylo parkování pro turisty zejména v době akcí v nedalekém amfiteátru nedostatečné.

Na stavebních úpravách se podílí Loket a Karlovarský kraj. Náklady jsou 60 milionů korun. Třítisícové město získalo na projekt dotaci 37,5 milionu korun z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Podíl kraje je sedm milionů korun. Kraj prostřednictvím své organizace Krajské správy a údržby silnic má na starosti přeložku silnice. Jde o frekventovanou silnici třetí třídy spojující Sokolov a Horní Slavkov.

„Za městem jdou všechny odstavné plochy, dopravně-informační terminál, chodníky a všechny zemní práce. V nově postaveném objektu bude dopravně-informační kancelář, čekárna a sociální zařízení, včetně informací o dopravě a městě pro turisty," řekl starosta Lokte Zdeněk Bednář (nez.). S novým parkovištěm přibude 50 parkovacích míst na celkových zhruba 130. Nové chodníky budou kolem parkoviště i čerpací stanice.

Po dokončení stavby by chtěla radnice začít řešit parkování v centru města. Do města přijíždí za návštěvou hradu i za kulturními akcemi často i stovky turistů denně, náměstí je proto vytížené.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com, ilustrační foto

Štítky správa, stavby, silnice, Loket

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební úpravy předmostí v Lokti za 60 milionů korun skončí v červenci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.