Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Karlovarští řidiči mají důvod k radosti. Město po necelém roce opravilo Bezručovu ulici

Karlovy Vary budou pro motoristy o něco příjemnější. Město po necelém roce finišuje s nákladnou opravou Bezručovy ulice. Dělníci vpustí motoristy na komunikaci příští týden. Kolaudaci je v plánu na konci červny tak, aby silnice sloužila v době konání filmového festivalu.

Oprava Bezručovy ulice začala loni v červenci. Radnice tehdy vyčlenila na rekonstrukci důležité dopravní tepny 40 milionů korun. Po zimní přestávce se stavaři vrátili na plac a dodělávají poslední detaily. „Hlavní část oprav, tedy nová silnice, je už hotová. Součástí je i nově řešená křižovatka Bezručovy ulice s Havlíčkovou a Máchovou ulicí. Abychom je mohli začít bezpečně užívat, je ještě potřeba doplnit vodorovné dopravní značení, ‚nalajnovat‘ dělící a vodicí čáry, a především odbočovací pruhy v nové křižovatce. Do obousměrného provozu uvedeme Bezručovu ulici začátkem příštího týdne,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Kolaudace stavby se uskuteční podle Trtka na konci června. Drobné dokončovací právi v okolí nové ulice skončí také. Díky tomu bude ulice kompletně připravena na filmový festival, který letos začíná 30. června. 

„V místě kousek za křižovatkou, kde se k Bezručově ulici připojuje cesta zezdola od Thermalu, je širší místo, které by mohlo procházejícím nabídnout zajímavý pohled na lázeňské centrum města. Ve spolupráci s Lázeňskými lesy a parky chceme výhled upravit, a navrhnu také Infocentru města, aby toto místo zahrnulo do svých tras a případně i do připravovaného nového systému cestních směrovek,“ dodal Trtek. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Silnice, Rekonstrukce, Magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští řidiči mají důvod k radosti. Město po necelém roce opravilo Bezručovu ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.