Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cisterna se převrátila na bok v serpentinách u Bečova, nehoda blokuje hlavní tah do Plzně na silnici I/20

, aktualizováno 5. dubna 2023, 11:02

V serpentinách nad Bečovem nad Teplou na Karlovarsku se ve středu nad ránem převrátila cisterna. Silnice I/20, hlavní tah z Karlovarského kraje do Plzně, je kvůli havárii uzavřena. Policie odhaduje, že komunikaci otevře kolem 18:00. Vozidlo je nutné odklidit. Policie odklání dopravu přes Hlinky, Bochov a Toužim.

Na místě nehody zasahovali i hasiči. Podle jejich mluvčího Martina Kasala leží převrácená cisterna na boku a zabírá jeden jízdní pruh. "Zasahovali jsme u úniku nafty, šlo zhruba o 400 litrů. Řidič byl při nehodě zraněn, ale z auta se dostal sám," uvedl Kasal. Cisterna podle něj nevezla nebezpečné látky.

Teď se musí majitel vozidla domluvit s odtahovou službou na vyproštění a odstranění havarované cisterny. "Cisterna převáží podle řidiče směs písku a popela, pravděpodobně bude před vyproštěním vozidla nutné přečerpání nákladu. Na místo byl povolaný sací bagr ze Záchranného útvaru Zbiroh," doplnil Kasal. Na místě nehody zasahovali i hasiči. Podle jejich mluvčího Martina Kasala leží převrácená cisterna na boku a zabírá jeden jízdní pruh. "Zasahovali jsme u úniku nafty, šlo zhruba o 400 litrů. Řidič byl při nehodě zraněn, ale z auta se dostal sám," uvedl Kasal. Cisterna podle něj nevezla nebezpečné látky.

Teď se musí majitel vozidla domluvit s odtahovou službou na vyproštění a odstranění havarované cisterny. "Cisterna převáží podle řidiče směs písku a popela, pravděpodobně bude před vyproštěním vozidla nutné přečerpání nákladu. Na místo byl povolaný sací bagr ze Záchranného útvaru Zbiroh," doplnil Kasal. U nehody zasahovasly čtyři jednotky hasičů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky nehoda cisterny, převrácená cisterna, Bečov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cisterna se převrátila na bok v serpentinách u Bečova, nehoda blokuje hlavní tah do Plzně na silnici I/20  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.