Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pendlerům pracujícím v Německu se nově otevře hraniční přechod Boží Dar

Vláda rozšířila počet míst, kde je možné překročit státní hranici s Německem. Vyšla tak vstříc zejména lidem pracujícím v Německu, kteří rozšíření požadovali. V Karlovarském kraji jsou tři otevřené hraniční přechody.

V Karlovarském kraji dochází k rozšíření míst, kde lze překročit vnitřní hranice České republiky s Německem. Nově se jedná se o hraniční přechod Boží Dar (CZE) - Oberwiesenthal (DEU). „Přechod je určen především pro pendlery a bude otevřen v době od 5:00 do 23:00 hodin,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Vláda České republiky vyhlásila ve čtvrtek dne 12. března 2020 nouzový stav. Včera pak omezila volný pohyb osob po celém území státu. Tento stav přináší krizová opatření, na kterých se Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje bude podílet společně se všemi složkami státu.

Vláda ČR v reakci na bezprostřední hrozbu pro veřejný pořádek a vnitřní bezpečnost způsobenou rozšířením onemocnění COVID-19 rozhodla o dočasném znovuzavedení kontrol na vnitřních hranicích České republiky s Německem a Rakouskem, s účinností od 14. března  00:00 hodin. „Karlovarský kraj disponuje celkem 13 silničními hraničními přechody, ze kterých je otevřeno 24 hodin denně pouze Pomezí nad Ohří. Vojtanov a nově Boží Dar lze překročit pouze v době od 5:00 do 23:00 hodin,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv BD

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, karanténa, Německo, hraniční přechod, Boží Dar, Česko, Oberwiesenthal, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pendlerům pracujícím v Německu se nově otevře hraniční přechod Boží Dar  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.