Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Při nehodách v Karlovarském kraji loni zemřelo 13 lidí, o dva méně než o rok dříve

Při dopravních nehodách v Karlovarském kraji zemřelo loni podle předběžných informací policie a ČTK 13 lidí, což je o dva méně než v roce 2021. Přibylo nehod, těžkých i lehkých zranění, škody se meziročně téměř zdvojnásobily. Nejčastějšími příčinami nehod byly nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost.

Nejtragičtějšími měsíci roku byly červenec a listopad, kdy na silnicích zahynuli shodně tři lidé. Žádný člověk naopak nezemřel při nehodách v lednu, únoru, září a prosinci. Nejhorším dnem roku byl čtvrtek 7. července, neděle 16. října a pátek 25. listopadu, kdy na silnicích kraje zemřeli shodně vždy dva lidé. Nejtragičtější bilanci má Chebsko, nejméně lidí zemřelo loni na Sokolovsku.

Celkem se loni stalo na silnicích v kraji 1950 nehod, meziročně o 332 víc. Těžce se zranilo 50 lidí, předloni jich bylo 31. Lehce zraněných bylo loni 382 lidí, předloni 270. Předběžná škoda způsobená při dopravních nehodách je odhadnuta téměř na 160 milionů Kč, což je meziročně o 85 procent víc.

Sedmý červencový den odpoledne zemřeli dva lidé při nehodě osobního auta v Habartově na Sokolovsku. Vozidlo skončilo na střeše a začalo hořet. Jednu osobu našli policisté mimo automobil, druhou uvnitř až po uhašení. Dva lidé zemřeli také 16. října brzy ráno při nehodě osobního auta na silnici z Chebu na Pomezí nad Ohří. Jednačtyřicetiletý řidič nepřizpůsobil v zatáčce rychlost povrchu vozovky a sjel do příkopu, kde narazil do mostku. Spolu s ním zemřel šestatřicetiletý spolujezdec. Dva řidiči zahynuli i 25. listopadu při srážce dodávky s nákladním autem u Staré Vody na Chebsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, Karlovarský, 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách v Karlovarském kraji loni zemřelo 13 lidí, o dva méně než o rok dříve  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.