Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Oprava silnice na Podstrání u Sokolova za 200 milionů korun bude hotová koncem října

Rekonstrukce silnice od lomu Vítkov na Podstrání u Sokolova bude hotová do konce října. Stavba, která začala loni na jaře, má zhruba patnáctidenní zpoždění kvůli vícepracím souvisejícím s nestabilním podložím. Letošní největší dopravní investice Karlovarského kraje vyjde téměř na 200 milionů korun. Novináře o tom informoval ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jiří Šlachta.

Práce i přes prodloužení spějí ke konci, silnice už dostává nový povrch.

Krajská silnice druhé třídy je jednou z tras ze Sokolova do Mariánských Lázní či do Bečova nad Teplou a dále na Plzeň. Ve značné míře ji využívají rovněž obyvatelé Sokolova a okolních obcí při cestách do Slavkovského lesa. Stavbaři opravují úsek v délce 4,5 kilometru, součástí prací je i stabilizace svahu. Po dokončení prací se výrazně zvýší bezpečnost provozu v tomto úseku.

Stavba byla rozdělena do sedmi úseků a pracovalo se za částečného omezení provozu. V rekonstruovaném úseku se silnice rozšířila a pomocí opěrných zdí zajistili silničáři její stabilitu. Stavbaři modernizovali také svodidla, která doplnila nová. Kromě opravy silnice zrekonstruovali také most přes Lobezský potok. Vzhledem k tomu, že se pracovalo na území Chráněné krajinné oblastí Slavkovský les, musela stavební firma brát ohled na životní prostředí a práce uzpůsobit. Například v potoku, který lemuje silnici, žije chráněná mřenka, v okolí jsou i chráněné druhy rostlin.

Na nákladnou investici získal kraj peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, Sokolov, Karlovarský kraj, Vítkov, Plzeň, Mariánské Lázně, Bečov nad Teplou, Státní fond dopravní infrastruktury, Slavkovský les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silnice na Podstrání u Sokolova za 200 milionů korun bude hotová koncem října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.