Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Polib a jeď. Karlovy Vary mají u základek nová parkoviště

V Karlových Varech se otevřela dvě nová parkoviště určená ke krátkodobému stání. Plochy označené cedulí P+R vyrostla u základní školy na Růžovém vrchu a u jazykovky v Libušině ulici. Vyhrazená místa slouží pro k tomu, aby řidiči vysadili děti před školou a po chvíli zase odjeli.

Označení K+R pochází z anglických slov kiss and ride, neboli polib a jeď. Hlavním cílem takto vymezené lokality je to, že motoristé snadno najdou místo k zaparkování. Po vysazení děti před školou následně musí odjet, jinak je čeká pokuta. Značky přibyly před areály ZŠ Krušnohorská na Růžovém vrchu a ZŠ jazyků v Libušině ulici.

Podobně jako u ZŠ Poštovní, kde jsme dopravně bezpečností opatření zrealizovali na konci uplynulého školního roku, jsme i u těchto škol vycházeli z doporučení městské a dopravní policie. I přes poměrně limitující prostorové možnosti se nám podařilo vybudovat nové a rozšířit stávající plochy pro parkování v režimu K+R. Tím se provoz v bezprostřední blízkosti těchto dvou škol zpřehlední a bude zajištěn bezpečnější pohyb dětí před vyučováním a po jeho skončení,“ uvádí náměstek primátorky města Petr Bursík (ODS).

U školy v Libušině ulici vzniklo pro potřeby rodičů přivážejících děti na výuku celkem jedenáct stání v nově vybudovaném zálivu a ve vyznačeném parkovacím pruhu. Část plochy slouží zaměstnancům vzdělávacího zařízení. Před ZŠ Krušnohorská vznikl parkovací záliv s kapacitou sedmi míst. „Dalších sedm míst je k dispozici v parkovacím pruhu na komunikaci. Zároveň došlo k změně dopravního režimu, která spočívá v prodloužení jednosměrného úseku v části Krušnohorské ulice. Před přechod pro chodce byly nainstalovány zpomalovací polštáře,“ dodala mluvčí karlovarské radnice Helena Kyselá.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy, Vary, Parkování, K+R, Karlovy Vary, Růžový vrch, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polib a jeď. Karlovy Vary mají u základek nová parkoviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.