Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Benzin v Karlovarském kraji od minulého týdne zlevnil, nafta zdražila

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 39,80 Kč, před týdnem byl o 51 haléřů dražší. O 42 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 42,47 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 6,13 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 11,18 Kč na litru méně.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Sokolovsku, kde litr v průměru stojí 39,68 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Chebsku, litr tam prodávají průměrně za 42,43 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Chebsku, kde za litr zaplatí průměrně 39,86 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Sokolovsku, litr se tam prodává průměrně za 42,51 Kč.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 40,32 Kč za litr, u nafty 42,86 Kč. V České republice natankují řidiči nejlevnější benzin ve Zlínském kraji, kde je litr v průměru za 39,67 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 42,34 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 41,31 Kč. Nafta se tam tankuje za 43,89 Kč za litr.

V sousedním Německu je pokles cen pomalejší. Srovnatelný typ benzinu se tam podle serveru benzinpreis-akuell.de prodává nyní v přepočtu průměrně za 44,94 koruny. Za naftu zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 50 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky pohonné hmoty, ceny paliva, nafta, benzín, ceny nafty, motorová nafta, Karlovarský kraj, okres Sokolov, okres Cheb, Česko, Německo, Praha, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzin v Karlovarském kraji od minulého týdne zlevnil, nafta zdražila  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.