Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavaři sundali lávku nad rušnou Ašskou ulicí v Chebu, čeká ji rekonstrukce

Lávku pro pěší nad Ašskou ulicí v Chebu výšková technika snesla na zem. Jde o první krok rekonstrukce lávky nad jednou z nejfrekventovanějších ulic v Chebu. Do konce roku by ji měla nahradit nová lávka. Město za ni zaplatí 13,5 milionu korun včetně DPH, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM). Snesení lávky doprovázela uzavírka úseku Ašské ulice. Osobní auta i kamiony musely jezdit přes okolní městské ulice.

Vysoutěžili jsme vítěze veřejné soutěže, je to společnost Lemonta ze Sokolova. Ta si převzala staveniště počátkem července. Po snesení lávky předpokládáme postupné vyrábění nového tělesa lávky, na to bude zhotovitel potřebovat spojku do Havlíčkovy ulice. Ta bude proto od září do prosince uzavřená. A počátkem prosince by se předběžně mělo osadit nové těleso lávky,“ uvedl Hrubý.

Firma má podle smlouvy termín dokončení nové lávky do března příštího roku, ale město předpokládá, že by lávka mohla začít znovu sloužit už na počátku příštího roku.

Lávka nad Ašskou ulicí je v havarijním stavu několik týdnů, pro chodce je zavřená, Pro pěší, hlavně školáky, představuje hlavní spojnici mezi domy na západní části Zlatého vrchu a sídlištěm Zlatý vrch, kde je i základní škola. Alternativní cesta povede v době, kdy lávka nad Ašskou ulicí nebude, přes přechody pro pěší, které vedou přes víceproudovou výpadovku z Chebu na Aš a do Německa.

Ašská ulice vyúsťuje na silnici I/21 která vede z Aše až k dálnici D5 na Plzeňsku. Spolu s Pražskou ulicí jde o jednu ze dvou komunikací, které spojují Cheb s dálnicí D6. Dnešní uzavírky tak musely svést dopravu včetně silné kamionové dopravy přes okolní ulice, které nemají takovou dopravní kapacitu. Doprava ve směru na Aš a od Aše tak byla vedena jinými trasami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky Cheb, lávka, rekonstrukce, Omezení, Ladislav Hrubý, , Sokolov, Zlatý vrch, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavaři sundali lávku nad rušnou Ašskou ulicí v Chebu, čeká ji rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.