Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Karlových Varech začala oprava Bezručovy ulice za 35 milionů korun bez DPH

V Karlových Varech začala rekonstrukce Bezručovy ulice, která spojuje obchodně správní část města s lázeňskou zónou. Kromě nového povrchu vozovky i chodníků zajistí stavbaři i svah mezi ulicí a hotelem Thermal a vybudují opěrnou zeď. Na rekonstrukci, která patří mezi největší letošní investice, dá krajské město 35 milionů korun bez DPH. S dokončením stavby se počítá do konce roku.

Opravy se týkají půlkilometrového úseku Bezručovy ulice od křižovatky s Havlíčkovou ulicí až k ulici Na Vyhlídce. Stavba začala s menším zpožděním, a to kvůli karlovarskému filmovému festivalu i kvůli přeložce vodovodu a kanalizace. Řidiči musí v místě stavby počítat s dopravním omezením, ulice bude po dobu prací jednosměrná. Úplná uzávěra či semafor se podle Bursíka neplánuje. Pokud to klimatické podmínky dovolí, stavební práce by mohly skončit koncem listopadu. V případě nepříznivého počasí se opravy dokončí až na jaře.

Stavba začala přípravnými pracemi. „Odstraňujeme staré konstrukční vrstvy, za týden začneme odkopávat základy na betonovou stěnu. Přijede vrtací souprava, které navrtá díry, do kterých se zasunou tyče, a zabetonuje se to. Tyhle tyče budou držet celý svah," uvedl stavbyvedoucí Jan Gazdačko. Po stavbě opěrných zdí stavební firma vytvoří novou silnici a chodníky, osazeno bude také nové osvětlení.

Dlouho plánovaná stavba výrazně přesáhla odhadované náklady. Původně vedení města počítalo s částkou přibližně za 23 milionů korun. Situace na stavebním trhu se ale rychle změnila a ceny rychle vzrostly, například u železných konstrukcí nebo betonu. A právě u rekonstrukce Bezručovy ulice tvoří opěrné stěny asi 40 procent rozpočtu.

V Karlových Varech nedávno započala také oprava konzolové lávky naproti hotelu Thermal a Festivalového mostu, který je jedinou příjezdovou cestou k hotelu Pupp.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Karlovy Vary, rekonstrukce, oprava, Hotel Thermal, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začala oprava Bezručovy ulice za 35 milionů korun bez DPH  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.