Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Karlovy Vary jdou s dobou. Za parkovné zaplatí řidiči kartou a závory neotvírá vrátný


Modernizační krok v oblasti parkování ve městě hlásí Karlovy Vary. Nově se na všech karlovarských parkovištích, jež má ve správě dopravní podnik, platí za stání hotově i platební kartou. Plochy jsou navíc bezobslužné, takže není potřeba vrátného.

Odstavná místa se opravovala v posledních letech. Nyní už jsou hotové všechny stavební práce, které mají za cíl zvýšit komfort řidičů. Jedná se například o parking u dopravního terminálu, Varšavskou ulici nebo podzemní garáže náměstí Milady Horákové.

Všechna naše parkoviště jsou vybavena nejen automatickou závorou, ale i platebním terminálem, kamerovým systémem a dalším technickým zařízením. Provoz závor je naprogramován tak, aby na parkoviště bylo možné vjet v každou denní i noční hodinu,“ popsal novinky místopředseda představenstva Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) Lukáš Siřínek, který má pověření řídit společnost.

Podle městského dopravce se řidičům výrazně usnadní parkování ve městě i placení za službu. Nemusí totiž hledat po kapsách mince, aby uhradili požadovanou částku. Modernizace parkovišť se uskutečňovala postupně. Zatímco třeba ve Varšavské ulici zvládli instalaci nových závor dělníci za několik dní, poslední závora u KOME zabrala déle kvůli dokončovacím pracím na nového mostu.

Motoristé si mají podle předsedy představenstva Jiřího Vaněčka stáhnout také aplikaci Vary virtual, která jim ukazuje například obsazenost parkovacích ploch. „Sledujeme moderní trendy v dopravě i dalších oblastech a jsme rádi, že se nám daří zavádět různé moderní a inovativní věci do každodenního života nejen našich cestujících, ale v otázce parkování třeba i řidičů, kteří mohou například sledovat volná parkovací místa ve městě,“ dodal předseda představenstva.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Služby, parkování, Karlovy Vary, Dopravní podnik, Milada Horáková, Dopravní podnik Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary jdou s dobou. Za parkovné zaplatí řidiči kartou a závory neotvírá vrátný
  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.