Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Jáchymova začala stavba opěrné zdi. Dopravu řídí semafory

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje skalní svah nad silnicí I/25 u Jáchymova. Rekonstrukce začala přípravnými pracemi už na konci loňského roku, nyní začala stavba samotné opěrné zdi. Sanace svahu by měla skončit v červnu, informovala mluvčí ŘSD Dana Zikešová.

Práce začaly čištěním skalního masivu nad silnicí. To bylo možné dělat ještě za plné provozu. Tento týden pak začala stavba opěrné zdi. „V Jáchymově na silnici I/25 jsme zahájili zemní práce, kde dojde k vybudování monolitické opěrné zdi. Nyní je částečná uzavírka v úseku o délce 330 m, kterým řidiči projedou jedním jízdním pruhem, kyvadlovou dopravu řídí semafory,“ popsala Zikešová.

„Celkově by pustíme se do opravy komunikace v 800 m dlouhém úseku. Kompletní práce v hodnotě 56,29 milionu korun ukončíme v červnu 2022,“ doplnila Zikešová. Pokládání nového povrchu by se mělo dělat v květnu nebo červnu.

Rekonstrukce vozovky a stavba opěrné zdi se provádí poblíž takzvané jáchymovské kruhové křižovatky na silnici I/25, což je hlavní tah u Karlových Varů na Boží Dar a dál do Německa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD ČR

Štítky ČR, silnice, příroda, Jáchymov, opěrná zeď, Ředitelství silnic a dálnic, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Jáchymova začala stavba opěrné zdi. Dopravu řídí semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.