Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V Sokolově začala rekonstrukce ulice Lidické nábřeží za 11,5 milionu korun

Rekonstrukce silnice a chodníku v ulici Lidické nábřeží začala tento týden v Sokolově. Jedna z největších investic města v letošním roce vyjde na 11,5 milionu korun. Stavební práce způsobí v centru města komplikace. Stavba potrvá přibližně do konce léta, řekl ČTK místostarosta Jan Picka (nez.).

Silničáři vymění povrch vozovky, opraví chodník a dešťovou kanalizaci. Mezi dvěma panelovými domy, kde je dosud volná plocha, vybudují menší parkoviště, podél silnice namalují čáry pro parkovací stání.

V současné době je ulice se čtyřmi panelákovými domy uzavřená, vjezd je umožněn pouze složkám integrovaného záchranného systému. Není zde možné ani parkovat. "Vyčlenili jsme místo, kde lidé budou moci zaparkovat, ne určitě všichni, ale alespoň většina z nich. Bude to nutné zhruba na půl roku, protože půl roku předpokládáme, že rekonstrukce potrvá," řekl Jan Picka.

Původně město zvažovalo dočasné parkování na přilehlém Starém náměstí, kam je vjezd umožněn pouze v ranních hodinách. Dopravní inspektorát ale tuto variantu nepovolil. Radnice zamítla i zvažovaný areál kláštera, kde se přes léto konají společenské akce.

Vedení města nakonec vyčlenilo pro obyvatele z opravované ulice parkoviště mezi klášterem a domovem pro seniory. K dispozici je tam přibližně sedm desítek míst. Parkovat zde mohou pouze držitele parkovacích karet, které vydává městský úřad. Pravidelně to kontroluje městská policie.

V Sokolově s 23 000 obyvateli by v nejbližší době měla začít také rekonstrukce Slovenské ulice. Stavbaři opraví povrch vozovky, včetně chodníků a nového veřejného osvětlení za 7,7 milionu korun. Stavbu rozdělí na dvě etapy, aby práce v létě neomezovaly přístup lidí na vedlejší koupaliště. S dokončením se počítá v září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky oprava silnice, rekonstrukce silnice, rekonstrukce chodníku, Lidické nábřeží, Sokolov, rekonstrukce, chodník, Jan Picka, Staré náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově začala rekonstrukce ulice Lidické nábřeží za 11,5 milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.