Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarský kraj opraví most v Šemnici

Karlovarský kraj nechá opravit most v Šemnici, který je od letošního července uzavřený pro automobilovou dopravu. Důvodem je jeho havarijní technický stav. Odborné posudky ale ukázaly, že ho ještě lze opravit, řekl novinářům hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Most v Šemnici je nyní otevřený pouze pro pěší a cyklisty. Po poslední prohlídce už statici nedoporučili jeho využití pro auta. Most, který vznikl po druhé světové válce původně jako provizorní, poškodily v posledních letech zejména kamiony, které si tudy zkracovaly cestu, přestože měly na most zakázán vjezd.

“Krajská správa a údržba silnic nyní zpracovává projekt opravy mostu, která bude spočívat zejména v nové mostovce, která už neodpovídá nosnosti. Proto jsme přistoupili i k určitému upgradu mostovky tak, aby tam kromě komunikace byl i chodník. To znamená, že celková šířka mostovky bude 4,2 metru,” uvedl Kulhánek.

Rekonstrukce mostu by měla podle odhadů přijít na zhruba 18 milionů korun, přičemž kraj poskytne 16 milionů a krajští silničáři dva miliony korun. Peníze chce kraj najít buď ve svých rezervách, nebo využít prostředky z Fondu budoucnosti kraje. Práce by mohly začít v příštím roce.

Most slouží zejména pro místní obyvatele a zemědělce, kteří mají v okolí pozemky. Jde o jedinou spojnici přes Ohři mezi Karlovými Vary a Radošovem, což je vzdálenost po silnici asi 16 kilometrů. Bez mostu musí nyní řidiči úsek komplikovaně objíždět. Ani po dokončení nové mostovky ale kraj nepočítá s tím, že by most sloužil pro těžká nákladní vozidla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pamatkovykatalog.cz

Štítky ČR, silnice, správa, most, Karlovarský, Karlovarský kraj, Šemnice, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj opraví most v Šemnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.