Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dopravní podnik opět nabídne modernější autobusy a kvalitnější cestování

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) pokračuje i v letošním roce s obnovou vozového parku. Stejně jako v předešlých letech jsou nové vozy financovány z dotačního titulu IPRÚ a to ve výši 85 %. V minulých dnech dostal dopravní podnik tři nízkopodlažní autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG).

„Nové vozy budou nasazeny především na meziměstské linky, prioritně na trase Karlovy Vary – Ostrov – Jáchymov,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.  

Na linkách městské hromadné dopravy v Karlových Varech a Ostrově jezdí již pouze nízkopodlažní vozy. Vedle zmiňované městské hromadné dopravy zajišťuje DPKV také meziměstskou, dálkovou a zájezdovou dopravu. Celkem má k dispozici 98 autobusů. Více než polovina vozů je ekologických a jezdí na stlačený zemní plyn.

„Jsem rád, že se daří dopravnímu podniku úspěšně pokračovat v modernizaci vozového parku. DPVK získal pro letošní rok dotaci ve výši 16,7 mil Kč, ke které přidal z vlastních zdrojů 2,9 mil Kč,“ říká Tomáš Trtek (ANO), náměstek primátorky města Karlovy Vary, do jehož gesce DPKV spadá.

Jeho slova doplnil předseda představenstva DPKV Jiří Vaněček (ODS): MHD v Karlových Varech zajišťujeme z cca 70 % nízkoemisními nízkopodlažními autobusy, na pohon CNG. Těší mě, že v tomto trendu pokračujeme i v meziměstské dopravě a zvyšujeme tak našim cestujícím kvalitu a pohodlí.“

Obměna vozového parku bude pokračovat i v následujících letech, kdy chce vedení DPKV opět využívat dotační prostředky z Evropské unie i podporu ze státního rozpočtu. Pro cestující to bude znamenat trvale rostoucí kvalitu a pohodlí cestování.

Základem moderních vozů je komfort při nastupování, nejen díky nízkopodlažnímu vstupu, ale i s dalším snížením nástupní plochy v zastávce. Uvnitř vozu mohou cestující ocenit klimatizaci, wifi, USB dobíječky nebo obrazovku s grafikou zastávek. Vozidla jsou také vybavena kamerovým systémem a automatickým sčítáním cestujících,“ uvádí Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dpkv

Štítky doprava, dotace, MHD, Karlovy Vary, DPKV, autobusy, dopravní společnost, vozový park, Dopravní podnik Karlovy Vary, městská hromadná doprava, Ostrov, Evropská unie, Jáchymov, ANO 2011, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik opět nabídne modernější autobusy a kvalitnější cestování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.