Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silnice v Karlových Varech jsou třetí nejbezpečnější v republice

Nejbezpečnější silnice mezi krajskými městy má Hradec Králové, Olomouc a Karlovy Vary. Vyplývá to z Indexu bezpečnosti silnic, který si pravidelně nechává zpracovat Generali Česká pojišťovna už od roku 2014. Index vychází z policejních statistik, kdy se do něj započítávají smrtelné a těžké nehody se zraněními.

„Generali Česká pojišťovna dvakrát ročně mapuje bezpečnost silničního provozu na silnicích krajských a okresních měst a sestavuje Index bezpečnosti silnic. Ten vychází ze statistik Policie ČR a je vztažený k počtu obyvatel jednotlivých měst. Je tedy možné považovat ho za ukazatel toho, jak bezpečné jsou silnice v daném městě,“ vysvětluje způsob měření Indexu bezpečnosti tisková mluvčí pojišťovny Ivana Buriánková

A jaké tedy jsou ty nejbezpečnější komunikace? Mezi krajskými městy vévodí Hradec Králové. Mezi okresním se jich o první místo dělí hned třináct, které spojuje fakt, že se zde v plynulém roce nestaly žádné smrtelné nehody ani nehody s těžkými zraněními. Mezi ně se bohužel žádné okresní město z Karlovarského kaje neřadí.

„V celkovém pořadí Indexu, do kterého vstupují počty smrtelných dopravních nehod a počty nehod s těžkými zraněními a který je přepočten na počet obyvatel jednotlivých měst, se na druhém a třetím místě v žebříčku krajských měst umístily Olomouc a Karlovy Vary,“ shrnula mluvčí.

Například během letošního března zemřel na následky dopravní v Karlovarském kraji nehody jeden člověk. „Ve středu 3. března letošního roku došlo v dopoledních hodinách k dopravní nehodě, při které bohužel jednačtyřicetiletý muž z Aše utrpěl mnohočetná zranění neslučitelná se životem. K dopravní nehodě mělo dojít tak, že osmapadesátiletý muž z Františkových Lázní, jako řidič nákladního motorového vozidla značky Iveco, měl poblíž kruhového objezdu v ulici Vrázova v Chebu na stavbě couvat,“ popsal tehdy policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Celkem se za uplynulý měsíc stalo 98 nehod, což je o 13 méně než loni. Nikdo při nehodách nebyl těžce zraněn a 18 lidí vyvázlo s lehkým zraněním. Nejčastější příčinou bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nepřiměřená rychlost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky doprava, statistika, nehodovost, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, index bezpečnosti, silnice, havárie, úraz, Generali Česká pojišťovna, Olomouc, Hradec Králové, Policie České republiky, Iveco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Karlových Varech jsou třetí nejbezpečnější v republice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.