Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nebezpečnou průsečnou křižovatku nahradí kruhový objezd, přípravné práce již začaly

Celkové náklady na přestavbu složitého úseku na okraji Sokolova vyjdou na necelých pětadvacet milionů korun. Na investici se podílí i sokolovská radnice, která po nutnosti řešení komplikovaného úseku dlouhodobě volala. Stavba nové křižovatky má být dokončena ještě letos.

„Dlouho očekávaná modernizace současné „průsečné“ křižovatky u čerpací stanice ONO začala přípravnými pracemi.  Zmizet musí nejdříve náletové dřeviny v okolí budoucího staveniště a přeloženy budou sítě. Vlastní stavba pak začne počátkem dubna a hotová by měla být do konce roku,“ uvedl Vladimír Meluzín, mluvčí sokolovské radnice.

Investorem stavby je Krajská správa a údržba silnic. Na projektu se ale výrazně podílí i město Sokolov. Celkové náklady na okružní křižovatku jsou 24,8 milionu korun bez DPH. „Podíl našeho města na výstavbě okružní křižovatky je 9,7 milionu korun bez DPH. Z prostředků města bude hrazena úprava větví místních komunikací ulice Závodu míru a Stará Březovská, výstavba nových chodníků na pozemcích ve vlastnictví města. Dále veřejné osvětlení a prodloužení stávajícího vodovodní a kanalizačního řadu,“ doplnil mluvčí.

Stavba okružní křižovatky je jednou ze zásadních dopravních akcí Karlovarského kraje Ten získal na investice 190 milionů korun ze Státního fondu silniční infrastruktury. „Z těchto peněz bude financována nejen stavba okružní křižovatky u čerpací stanice ONO v Sokolově, ale například i pokračování modernizace silnice ve směru Vřesová – Tatrovice, která bude hotova v říjnu tohoto roku, modernizace silnice v Jindřichově na Chebsku nebo v květnu zahajovaná druhá etapa opravy silnice Stříbrná – Bublava,“ uvedl Jan Bureš (ODS), náměstek hejtmana pro oblast dopravy.

Zahájení stavebních prací vítá i vedení města Sokolov, které modernizaci této nebezpečné křižovatky považuje za velkou úlevu pro řidiče. I proto bylo od počátku ochotno se na její realizaci podílet.

„Průjezd Sokolovem bude zase o kus bezpečnější. Tahle křižovatka bylo dlouho bolavým místem v dopravě. Doufáme, že se tímto její průjezd vyřeší k maximální spokojenosti řidičů,“ dodal Ladislav Sedláček (Hnutí pro město Sokolov), místostarosta Sokolova.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky křižovatka ONO, okružní křižovatka, investice, zadavatel, Sokolov, Karlovarský kraj, kruhový objezd, silnice, radnice, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečnou průsečnou křižovatku nahradí kruhový objezd, přípravné práce již začaly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.