Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U nádraží v Chebu chybí místa k parkování, město hledá řešení

Město Cheb jedná se Správou železnic o možnostech, jak v okolí vlakového a autobusové nádraží rozšířit počet parkovacích míst. Vznik nových by mohl být součástí připravované rekonstrukce odbavovací haly, kterou Správa železnic připravuje, řekl novinářům starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

"My jsme se v rámci chystané rekonstrukce odbavovací haly opakovaně sešli se zástupci Správy železnic a pokusíme se s nimi doladit společný projekt na navýšení kapacity parkování v okolí nádraží. A to hlavně vybudováním menšího parkoviště na místě současné celnice a pak ještě většího parkoviště v Hračkářské ulici, kde by Správa železnic na svých pozemcích vybudovala parkoviště a město by jej pak převzalo do správy," uvedl Antonín Jalovec.

Pokud by se podařilo obě lokality pro parkoviště využít, mohlo by u vlakového a autobusového nádraží vzniknout i přes sto parkovacích míst.

U vlakového nádraží, ke kterému přiléhá autobusový terminál, sice jedno parkoviště je, ale kromě cestujících jej využívají i obyvatelé sousedních panelových domů. Zaparkovat tak v okolí nádraží bývá komplikované nebo nemožné. Město přitom v okolí žádné vhodné plochy nevlastní.

Chebské nádraží nyní prochází zásadní rekonstrukcí kolejiště. Na ni by mohla navazovat rekonstrukce samotného nádraží. Projekt je ale zatím v přípravě.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Cheb, Správa železniční dopravní cesty, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U nádraží v Chebu chybí místa k parkování, město hledá řešení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.