Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sesutý svah v Lokti je provizorně zajištěný, kraj připraví opravu

Svah, který se v noci na čtvrtek sesunul na silnici v části Lokte Údolí, je provizorně zajištěný. Od čtvrtečního večera může po silnici z Lokte na Horní Slavkov opět jezdit doprava. Kvůli bezpečnosti je svedená do jednoho pruhu a řídí ji semafor, řekl ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jan Lichtneger.

Opěrná zeď patří k domu, který stojí těsně nad ní. Zřejmě vlivem srážek v posledních dnech nebo podle některých názorů vlivem otřesů z těžké dopravy na silnici se zeď sesunula a zasypala jeden pruh silnice. V domě, ke kterému opěrná zeď patří, ale bydlí starší žena. Proto definitivní sanaci svahu zajistí kraj.

"Už ve čtvrtek jsme si řekli nějaké varianty a necháme si zpracovat studii a projekt, jak svah opravit. Nebude to ale hned," doplnil ředitel krajských silničářů Jan Lichtneger.

Silnice z Lokte na Horní Slavkov je hlavní trasou ze Sokolova na Plzeň. Vede úzkým údolím podél říčky Stoka a lemují ji opěrné zdi bránící sesuvu. Jak dlouho bude doprava na silnici v místě čtvrtečního sesuvu omezena, zatím není jasné.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, neštěstí, silnice, stavby, Loket, svah, doprava, Horní Slavkov, Karlovarský kraj, Plzeň, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sesutý svah v Lokti je provizorně zajištěný, kraj připraví opravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.