Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Pendleři mohou nově do Německa i přes Kraslice

Ode dneška je v omezeném provozu znovu otevřený hraniční přechod v Hraničné u Kraslic. O otevření přechodu usilovali především pendleři, tedy Češi, kteří jezdí pracovat za hranice. Ti se obrátili o pomoc i na město, aby se o otevření přechodu zasadilo, řekl dnes starosta Kraslic Roman Kotilínek (Místní).

Uzavření hranic a omezení pohybu osob souvisí s opatřeními, která mají zabránit šíření nového koronaviru.

"Tlak na otevření hranic tady byl. Dostali jsme i petici, i když nesplňovala zákonné podmínky, kterou podpořilo asi 200 lidí. Já jsem ji pak přeposlal i na ministerstva vnitra a zahraničí. Možná i to pomohlo k rozhodnutí přechod pro pendlery otevřít," uvedl Roman Kotilínek.

Přechod v Hraničné funguje podobně jako další přechody pro pendlery jen mezi 5:00 a 23:00 a jen pro osoby, které překračují hranice kvůli zaměstnání. Místním to výrazně zkrátí cestu do práce, dosud museli využívat přechody na Chebsku, nejbližší Vojtanov je asi 33 kilometrů daleko.

Zavřený přechod pro ostatní ale podle starosty města nadále komplikuje podnikání řadě lidí v Kraslicích. Zejména provozovny přímo v Hraničné restaurace ale třeba i čerpací stanice byly na německém klientele závislí. "Už jsme dostali i žádosti o snížení nájmu v našich objektech. Takže zavřený přechod bude mít zřejmě dopad i do příjmů města," dodal Kotilínek.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, Německo, správa, automobilová, koronavirus, hranice, Kraslice, okres Cheb, Vojtanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pendleři mohou nově do Německa i přes Kraslice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.