Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Benzin v Karlovarském kraji zdražuje. V Německu jeho cena klesá

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 39,23 Kč, před týdnem byl o 17 haléřů levnější. O 58 haléřů na litru naopak po několika týdnech zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,90 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 98 haléřů na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 6,24 Kč na litru více.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 39,42 Kč za litr, u nafty 37,46 Kč. Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Chebsku, kde litr v průměru stojí 39,12 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Chebsku a Karlovarsku, litr tam prodávají průměrně za 35,90 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Karlovarsku, kde za litr zaplatí průměrně 39,31 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Sokolovsku, litr se tam prodává průměrně za 37,34 Kč.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr v průměru za 39,03 Kč. Nafta je nejlevnější v Karlovarském kraji, litr tam prodávají průměrně za 35,90 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 40,27 Kč. Nafta se tam tankuje za 38,50 Kč za litr.

Ceny paliv mírně klesly za poslední týden v sousedním Německu. Za benzin nyní podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 46 korun. Nafta stojí v přepočtu průměrně 42,26 koruny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Benzín, Karlovarský, Palivo, Ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzin v Karlovarském kraji zdražuje. V Německu jeho cena klesá  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.