Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Festival ve Varech táhl. Pořadatelé prodali přes sto tisíc vstupenek a vrací se na dobu před covidem

Na letošním 57. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary se prodalo 123.517 vstupenek. Počet tak překročil čísla z loňska, kdy se prodalo přes 121 tisíc vstupenek. V posledním předcovidovém roce 2019 se prodalo za celý festival více než 139 tisíc vstupenek. Letošního festivalu se zúčastnilo téměř 11 tisíc akreditovaných návštěvníků, z toho 9085 s festival pasy. V průběhu festivalu se uskutečnilo 445 filmových představení. Statistiku dnes zveřejnili pořadatelé festivalu.

Kromě návštěvníků s festivalovými pasy bylo na festivalu akreditováno i 432 filmových tvůrců, 942 akreditovaných filmových profesionálů a 537 novinářů. Festival letos uvedl 185 filmů, z toho 116 celovečerních hraných, 28 celovečerních dokumentárních a 41 krátkých filmů. Na festivalu mělo 36 filmů světovou premiéru, 11 mezinárodní a pět evropskou premiéru. Delegace tvůrců osobně uvedla 188 projekcí. Uskutečnilo se 93 projekcí pro novináře a filmové profesionály.

Na festivalu bylo letos akreditováno 942 producentů, nákupčích filmů, prodejců, distributorů, dramaturgů filmových festivalů, zástupců filmových institucí a dalších filmových profesionálů, 480 akreditovaných filmových profesionálů přijelo na festival ze zahraničí. Z 27 nových filmů a vznikajících projektů ve třech platformách si vybíralo 149 nákupčích a distributorů a 120 dramaturgů filmových festivalů.

Předprodej vstupenek na festival odstartoval minulý týden ve čtvrtek, den před zahájením festivalu. První fanoušci ale přišli před festivalové pokladny už ve středu okolo poledne. Festival od předcovidového roku 2019 zvýšil ceny festivalových pasů i jednotlivých vstupenek na filmy. Pas stál letos na celý festival 1990 korun a nezlevněná vstupenka 130 korun. Festival letos přivítal několik známých hvězd, například herce a hudebníka Russella Crowea, herce, režiséra a producenta Ewana McGregora či švédskou herečku Aliciu Vikanderovou, která přijela se svým manželem Michaelem Fassbenderem, rovněž známým hercem. Cenu prezidenta festivalu převezmou dnes večer herečky Daniela Kolářová a Robin Wrightová.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky KVIFF, Festival, Vstupné, Prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival ve Varech táhl. Pořadatelé prodali přes sto tisíc vstupenek a vrací se na dobu před covidem  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.