Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Chebu přijela logistická společnost z Ameriky. Otevřela velkou halu

Logistická společnost ShipMonk, kterou před devíti lety založil Čech Jan Bednář v USA jako start-up, převzala halu v Chebu. Bude v ní mít své první distribuční centrum v České republice. Hala v průmyslovém parku Cheb South umožní firmě skladovat zboží blíže evropským zákazníkům a eliminuje prodlevy způsobené proclením zboží. Otevře také cestu americkým e-shopům k novým zákazníkům v Evropě, sníží náklady na poštovné a umožní rychlejší doručení. Informovala o tom developerská společnost Panattoni, která halu spolu s investorskou firmou Accolade postavila.

„Pokud chcete být celosvětově úspěšnou značkou, musíte prodávat a prosperovat globálně. Proto jsme nadšení, že můžeme rozšířit své kapacity nejen v Evropě, ale i po celém světě, a podpořit tak úspěšný a efektivní růst e-commerce sektoru," uvedl Bednář, jenž byl podle žebříčku Forbes za loňský rok 32. nejbohatším Čechem s majetkem za 13,8 miliardy korun.

ShipMonk, který zajišťuje logistiku pro americké e-shopy, působí v USA, Kanadě, Mexiku, Británii a České republice. V jeho pražském centru pro výzkum a vývoj působí přes 50 softwarových expertů. Na počátku loňského roku americkou společnost koupila firma Ruby Has Fulfillment, díky čemuž získala osm distribučních center v USA, Kanadě a Británii. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím 12 logistických center.

„Je nám ctí a potěšením, že jsme mohli pro ShipMonk realizovat jejich první logistickou budovu v Evropě. Budova je ušitá na míru, aby splňovala všechny nároky klienta i přísná kritéria na udržitelný provoz," uvedl ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko Pavel Sovička.

Halu o rozloze téměř 5000 metrů čtverečních začal developer stavět loni v září na brownfieldu po bývalých strojírnách a ShipMonk ji oficiálně převzal tento měsíc. „ShipMonk je přesným prototypem firmy, pro kterou jsme špičkový průmyslový park v Chebu se světovými parametry před lety začali plánovat. Revitalizace areálu postupuje a blíží se ke svému konci," uvedl ředitel Accolade Milan Kratina. Nájemci dalších hal v areálu jsou například Kaufland eCommerce Fulfillment nebo evropský on-line prodejce dílů a příslušenství Autodoc.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Shipmonk

Štítky Cheb, Logistika, Amerika, Starup, Průmysl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Renata Štětková

Žádnou americkou firmu tady nikdo nechce ,ani nepotřebuje !!! Doteď jsme se obešli bez nich.Američani jen škodí !!!

Pondělí, 24. dubna 2023, 08:24Odpovědět

Do Chebu přijela logistická společnost z Ameriky. Otevřela velkou halu  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.