Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Během dvou měsíců zabavili celníci zboží za miliony, šlo o padělky elektronických cigaret i plyšáků

Padělané oblečení, cigarety, ale i třeba rostlinné postřiky nebo plyšáci. To vše zajistili karlovarští celníci během letních prázdnin v kamenných prodejnách i na tržnicích. Celkem provedli přes deset kontrol napříč regionem, přičemž našli více než 3 200 kusů zboží, u něhož měli podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

„Karlovarští celníci zajistili od začátku července na tržnicích, ale i v kamenných obchodech, zboží podezřelé z porušení práv duševního vlastnictví v hodnotě převyšující 7,7 milionů korun,“ uvedla Lenka Havelková, tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Prodejci nejen na tržnicích, ale i v kamenných obchodech, nabízeli kromě klasického zboží také padělky elektronických cigaret, či rostlinných postřiků. Celníci u nich našli i připravené etikety, kterými chtěli obaly polepit, aby se tvářily jako originály známých značek.

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci v regionu téměř 19 000 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušení práv duševního vlastnictví, jehož hodnota by převyšovala 50 milionů korun. 

„Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít takzvaný zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále,“ uzavřela Havelková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Celní úřad Karlovarského kraje

Štítky Celní správa, kontrola tržnic, prodej padělaného zboží, padělky, padělané cigarety

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během dvou měsíců zabavili celníci zboží za miliony, šlo o padělky elektronických cigaret i plyšáků  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.