Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Celníci si došlápli na pochybný prodej alkoholu, zabavili 900 litrů lihovin a stovky plechovek piva

Celníci v Karlovarském kraji se v rámci kontrol zaměřili na prodej alkoholu, cigaret a tabáku. Více než polovina z nich odhalila pochybení. Šlo například o nezdaněný alkohol nebo cigarety bez tabákových nálepek.

Letní prázdniny se pro celníky nesly v duchu kontrol provozoven. Prošli jich přes 30 a více než polovina z nich odhalila nějakou formu pochybení ze strany prodejců. Celkem zajistili 1 561 lahví lihovin, což je přes 900 litrů! Dále zabavili bezmála 660 plechovek piva, k nimž kontrolované osoby nepředložily doklady prokazující jejich zdanění v souladu se zákonem o spotřebních daních. Hodnota zajištěného zboží dosáhla téměř 285 tisíc korun, únik na spotřební dani celníci vyčíslili na téměř 70 000 korun. Svou pozornost ale zaměřili i na kontroly značení vybraných výrobků, a to nejen alkoholu, ale také cigaret a tabáku. 

„Od začátku letošního roku při více než 100 kontrolách zajistili nezdaněný alkohol v hodnotě převyšující jeden milion korun, dále 12 tisíc kusů neznačených cigaret, téměř 13 kilogramů neznačeného tabáku a bezmála 25 tisíc kusů cigaret a více než kilogram zahřívaných tabákových výrobků značených nesprávným způsobem,“ uvedla Lenka Havelková, tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Prodejci alkohol i tabákové výrobky nabízeli pod pulty svých provozoven, ale měli je také ukryté v krabicích a regálech mezi ostatním zboží, či v krabicích ve skladech. „Celková hodnota zajištěného zboží dosáhla téměř 1,5 milionu korun, únik na spotřební dani, jež by vznikl jeho uvedením do prodeje, byl vyčíslen na bezmála 380 tisíc korun,“ dodala Havelková.

Zajištěné zboží skončilo ve skladu celní správy a zjištěná porušení budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Celní úřad Karlovarského kraje

Štítky Celní správa, nezdaněný alkohol, neznačené cigarety, kontrola prodejen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci si došlápli na pochybný prodej alkoholu, zabavili 900 litrů lihovin a stovky plechovek piva  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.