Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zastupitelství podalo obžalobu na muže, který odpálil nálož v policejním autě

Okresní státní zastupitelství v Chebu podalo obžalobu na čtyřicetiletého muže, který letos v srpnu odpálil výbušninu v policejním autě v Aši. Za násilí proti orgánu veřejné moci mu hrozí až osm let vězení. ČTK to potvrdila okresní státní zástupkyně Lenka Oplová. Případem se bude zabývat Okresní soud v Chebu, uvedla Česká televize, která na obžalobu upozornila.

Automobil parkoval před místním obvodním oddělením policie. Muž umístil výbušninu pod kapotu, zapálil ji a utekl. Výbuch poškodil kapotu služebního vozidla, motorovou část, čelní sklo a palubní desku. Detonace poškodila také dveře služebního vozidla německé policie, které stálo vedle. Policisté muže ale zadrželi asi hodinu po výbuchu. Muž zdůvodnil útok svými aktuálními osobními problémy.

Policisté jej původně obvinili i z obecného ohrožení, protože výbuch nastal v obydlené části města, mohl ohrozit bezpečnost lidí. V obžalobě ale zůstalo jen násilí proti veřejnému orgánu. Podle trestního zákoníku muži hrozí trest dva až osm let, protože útok by proveden se zbraní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, kriminalita, policie,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelství podalo obžalobu na muže, který odpálil nálož v policejním autě  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.