Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Karlovarského kraje míří bouřky. Hrozí silný vítr a kroupy

, aktualizováno 20. května 2022, 20:40

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zvýšil výstrahu pro Plzeňský a Karlovarský kraj na nejvyšší červený stupeň. Podle předpovědi hrozí v regionu extrémní nárazy větru a kroupy. Meteorologové o tom informovali na sociálních sítích.

Bouřky míří na západ Čech z Německa. ČHMÚ po 19. hodině večerní aktualizoval předpověď.

„Před několika okamžiky bylo rozhodnuto o zvýšení varování pro dotčenou oblast na nejvyšší červený stupeň. Na Karlovy Vary směřuje aktuálně supercela s možností krup o velikosti až kolem 4 cm, více na jih liniový systém bouří představuje riziko s ohledem na velmi silné, lokálně až extrémní nárazy větru,“ napsali meteorologové na facebookovém profilu. 

Vítr může podle předpovědi dosáhnout v poryvech rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině. Meteorologové dnes také varovali, že může přívalový déšť rozvodnit některé menší toky. S ohledem na silný vítr hrozí také pád polámaných větví či stromů. 

„Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě a podobně,“ varovali dnes meteorologové.

ČHMÚ na svém facebookovém profilu varoval před bouřkami, které zasáhnou celou republiku. Nejvyšší výstraha platí pro západ Čech. Nárazy větru mohou ojediněle dosáhnout rychlosti 110 kilometrů v hodině. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Karlovarský kraj, počasí, bouřky, předpověď, kroupy, Český hydrometeorologický ústav, bouřka, Plzeňský kraj, Česko, Německo, Karlovy Vary,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlovarského kraje míří bouřky. Hrozí silný vítr a kroupy  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.