Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

K nové podobě Špitálského vrchu i lokalitě bývalých kasáren se mohou lidé vyjádřit online

Jaký je návrh nové podoby jedinečné lokality západočeského města? To se obyvatelé Chebu dozví dnes odpoledne prostřednictvím online vysílání na sociálních sítích. Do debaty se mohou občané zapojit prostřednictvím dotazníkového formuláře nebo přímo v komentářích na Facebooku.

Přenos ze zasedání zastupitelstva bude město Cheb vysílat na svých facebookových stránkách dnes od 16.30. Své dotazy mohou lidé zasílat prostřednictvím formuláře, který nalezou na TOMTO odkazu. Zapojit se budou moci také do diskuze pod videem.

Už z vizualizací je patrné, že by velkou roli měla hrát zeleň. Autoři do návrhu zakomponovali například populární zelené střechy i nová stromořadí.

„Prolínání přírodní a urbánní struktury je základem budoucí kompozice nové městské části. Zvolená metoda zástavby je neinvazivní. Vzrostlá zeleň je dominantní má zde několik funkcí od ryze soukromé na zahradách rodinných domů, přes polo veřejnou v plochách mezi pozemkami, jejíž hlavní hodnotu představují stávající vzrostlé stromy až po ryze veřejnou na ploše společensko-kulturního parku na vrcholu Špitálského kopce. Přírodní plochy zeleně doplňují nové stromořadí, jenž posouvají charakter hlavních komunikací do polohy zelených bulvárů,“ popisují svůj záměr autoři urbanisticko-architektonické studie z atelier A69 – architekti s.r.o.

Architekti zároveň kladou důraz na tradiční místa, chtějí posílit jejich veřejnou funkci a více je začlenit do života nové městské čtvrti. „Mimo stávající funkční objekty jako je zemědělský dvůr Pod lipami či bývalé Plicní sanatorium lze obnovit ztracenou výletní restauraci nad vyhlídkou Chebská stráž, rekonstrukce bývalé kaple Křížovníků může vrátit vrcholu duchovní podstatu poutního místa. Je nutné hledat novou funkční náplň bývalé plovárny, redefinovat umělý vrchol bývalého památníku. Jsme přesvědčeni, že stojí za to zachovat i architektonicky nejvýraznější objekty bývalých kasáren,“ uvádějí ve své studii.

Centrem Špitálského vrchu a nové rezidenční čtvrti se má stát sportovně-společenský park, který by měl stát na vrcholu kopce. Vize autorů je citlivě propojit přírodní charakter místa s novými prvky. Podle architektů má místo silný potenciál, aby se stalo střediskem volnočasových aktivit i společenských akcí. Více se o návrhu můžete dočíst na webových stránkách ateliéru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ©A69 – architekti s.r.o

Štítky Cheb, studie, architektura, kasárna, Špitálský vrch, bydlení, volný čas, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K nové podobě Špitálského vrchu i lokalitě bývalých kasáren se mohou lidé vyjádřit online  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.