Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hoteliéři v Karlovarském kraji počítají letos s českými hosty, kempy sází na pravidelné návštěvníky

Hotely a kempy v Karlovarském kraji se začínají připravovat na opětovné otevření. Objednávek a rezervací je ale zatím poskrovnu. Přesto například do kempů zamíří opět pravidelní hosté, kteří si na letní sezonu už místa rezervovali. Hotely očekávají, že objednávek přibude, až se cestovní ruch uvolní.

Podle Jana Kroniky, ředitele karlovarského hotelu Čajkovskij a předsedy karlovarské sekce Asociace hotelů a restaurací, karlovarské hotely začnou otevírat postupně. „Vzhledem k tomu, že se opravdu soustřeďujeme na českou klientelu, tak víme, že čeští klienti se rozhodují na poslední chvíli. Víme, že teď vyčkávají, co bude. Některé hotely se chystají otevřít už poslední týden v květnu, ale některé až od 1. června nebo od poloviny června. My si myslíme, že stejně jako minulý rok, až se otevřou hotely, tak se to trochu rozproudí," předpokládá Kronika.

Jak řekl, zatím volají hlavně lidé, kteří by chtěli využít lázeňské vouchery, které dotuje vláda a které byly prodlouženy až do konce roku. Jde ale o řádově jednotky hostů. Zatím velkou neznámou jsou pro hotely hosté z Německa, kteří opřed pandemií tvořili významnou část klientely. Pohyb mezi Německem a Českou republikou je ale stále velmi omezený.

Naopak některé kempy mohou sázet na své pravidelné hosty, kteří si ubytování objednávají dlouho dopředu. Například kemp Dřenice u přehrady Jesenice má už velkou část chatek na letní sezonu zarezervovanou. „Většinou to jsou Češi, ale objednávají si pobyt i Němci. Jsou také natěšení. Lidé volají, jestli by mohli přijet. Podmínky v kempu nejsou jako v hotelech, kde jsou všichni pohromadě. Tady se lidé s někým jiným ani nepotkají," řekla Ema Houšková z kempu Dřenice.

Pravidelní hosté jsou jistotou i pro kemp Baldi v Okrouhlé u Jesenice. „Zatím nevíme, jak to bude letos s Němci. Jestli budou moci přijet alespoň v červenci a srpnu. Ale vyvíjí se to, roste proočkovanost, a tak je možné, že i německé klientela na léto už také přijede," doufá provozovatel kempu Baldi.

Zájem o ubytování v horském městě Boží Dar v Krušných horách je podle majitelů různý. Podle některých z nich čeští turisté zatím čekají na další vlnu rozvolňování protikoronavirových opatření, až se ubytovací kapacity otevřou. Objednávek mají zatím málo. Lidé se podle nich teprve rozhodují, zda budou letošní dovolenou trávit v ČR, nebo v zahraničí.

Naopak majitel božídarského hotelu Zelený dům Marek Haupt eviduje na léto již 70 procent kapacit obsazených. „Čekáme spíše na nové turisty z Čech, jako tomu bylo i minulý rok. Stálá zahraniční klientela, která u nás před epidemií tvořila až 80 procent, nyní nejezdí," dodal Haupt.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/Ralf Gervink

Štítky turismus, Karlovarský kraj, návštěvnost, hotely, sezona, kempy, hotel, léto, Česko, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Německo, Dřenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hoteliéři v Karlovarském kraji počítají letos s českými hosty, kempy sází na pravidelné návštěvníky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.