Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do akce Ukliď Česko se zapojily desítky lidí, v Chebu dokonce i dva bezdomovci

Do velké celorepublikové jarní akce s názvem Ukliďme Česko se zapojili i lidé z Ostrova na Karlovarsku nebo z Chebu, kde se dokonce do uklízení pod viaduktem pustili také dva bezdomovci. Letošní ročník se musel kvůli aktuální situaci obejít bez masových akcí, organizátoři proto očekávají menší účast než v předchozích letech. Výsledek budou ovšem vědět až dorazí reporty od všech zaregistrovaných dobrovolníků.

Cyklostezky kolem řeky, Truhlářská ulice nebo okolí u viaduktu. To je jen krátký výčet míst, kam se vydali dobrovolníci z Chebu trochu poklidit. Kuriózní situace pak nastala právě u železničního mostu, kde se do úklidu zapojili i bezdomovci. Ve sběrném dvoře pak váha ukázala přes tunu posbíraného materiálu. A to do toho nepočítáme i další pytle a odpad, který nasbírali lidé například v okolí vodní nádrže Skalka.

Pobírané odpadky na břehu Skalky, foto: Město Cheb

V Ostrově na Karlovarsku měl dobrovolníci sraz u starého koupaliště. Na fotografiích z akce je patrné, že pohozených odpadků a nechtěného vybavení domácnosti nebylo zrovna málo a hravě to zaplnilo celý kontejner.

„Díky všem, kdo jste dnes přišli pomoci s úklidem okolí starého ostrovského koupaliště. Na jedné straně mám radost z toho kolik dobrovolníků dorazilo, na druhé jsem neskutečně naštvaný, že se někteří lidé pořád chovají jako čuňata a vyhazují odpadky do potoka nebo do lesa,“ uvedl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Letos očekávají pořadatelé nižší účast než v předchozích letech, a to kvůli opatřením souvisejícím s epidemií koronaviru. Do terénu tak mohli vyrazit jen rodiny nebo malé skupinky. Loňský velký jarní úklid museli organizátoři z Českého svazu ochránců přírody a spolku Ukliďme Česko bohužel odvolat. 

Nicméně část dobrovolníků uklízela individuálně, řada z nich i opakovaně. Podporu jsme se jim snažili poskytnout alespoň formou zřizování pytlomatů a uspořádali jsme pro ně i fotosoutěž s názvem Rouškový úklid,“ dodal za organizátory Radek Janoušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MÚ Cheb + Facebook/Josef Macke

Štítky Ukliďme Česko, úklid, ekologie, příroda, Karlovarský kraj, Cheb, Ostrov, Česko, bezdomovec, odpad, Skalka, pandemie covidu-19, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do akce Ukliď Česko se zapojily desítky lidí, v Chebu dokonce i dva bezdomovci  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.