Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ze zařízení pro duševně nemocné zmizel jeden z klientů, pátrá po něm policie

Ze zařízení, které poskytuje služby dlouhodobě duševně nemocným klientům, odešel sedmadvacetiletý Filip Linha. Muž z Chebu má u sebe mobilní telefon, je však nedostupný. Má také problémy s mluvou a potřebuje i své léky. Policisté nadále hledají také šestatřicetiletého Jana Minaříka, který po sobě zanechal jen e-mail, ve kterém psal, že si chce ublížit.

Pohřešovaný muž se po svém odchodu neozval ani svým příbuzným nebo personálu. Na mobilní telefon se mu nikdo nemůže dovolat. Muž je přibližně 180 centimetrů vysoké postavy, má modro-zelené oči a krátké hnědé vlasy.

Pohřešovaný muž, který má rychle mluvit a špatně vyslovovat, má zároveň brát léky, ovšem není jisté, zda je má u sebe. V době odchodu měl mít pohřešovaný na sobě tmavou bundu, modré džíny, kšiltovku a modrý batoh,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

V případě, že máte jakékoliv informace, které mohou pomoci policii při pátrání, volejte linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

Od pondělí pátrali desítky policistů spolu s hasiči i po šestatřicetiletém muži z Chebu. Ten po sobě zanechal jen e-mail, který zaslal své bývalé přítelkyni. V něm se s ní loučil a psal, že si chce ublížit. Stopa zavedla pátrací tým až k budově Transmotelu u Sokolova, kde našli jeho auto ve kterém byl mobilní telefon a doklady.

„Do rozsáhlé pátrací akce se zapojilo na osm desítek policistů a třicet hasičů. Využit byl také vrtulník s termovizí, policejní psovod se služebním psem, několik člunů či dron,“ uvedl Kopřiva.

Foto: HZS KVK

„Společně s kolegy od policie pátrali v pondělí hasiči po pohřešovaném muži. Pátrání se zaměřovalo na řeku Ohři v úseku od Královského Poříčí do Lokte a také terén podél řeky. Pohřešovaná osoba nebyla nalezena ani během pondělí a zatím ani v následujících dnech,“ doplnil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, pátrání, Cheb, mobilní telefon, Jan Minařík, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze zařízení pro duševně nemocné zmizel jeden z klientů, pátrá po něm policie  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.