Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hladiny řek v kraji pomalu klesají, o víkendu očekávají meteorologové sněžení

Upouštění z vodní nádrže Skalka zvedlo hladinu Ohře na druhý stupeň pohotovosti. Na prvním se stále drží řeka v Karlových Varech – Drahovicích a Teplá na přehradě Březová. Meteorologové zítra očekávají sněžení, kdy může v celém kraji napadnout až 10 čísel mokrého a těžkého sněhu.

Druhý stupeň pohotovosti na Ohři je dán především cíleným upouštěním přehrady. V Teplé stále platí první stupeň už jen na přehradě Březová. V Karlových Varech ale zřejmě bude ještě několik dní platit první stupeň, neboť Ohře zde odvádí vodu i z menších řek.

Český hydrometeorologický ústav však varuje před sněžením. Výstraha platí od sobotních 10 hodin dopoledne do nedělního rána. Do té doby může napadnout až 10 centimetrů mokrého sněhu.

„Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování a podobně. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Důležité je nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku,“ doporučuje ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook

Štítky řeka, povodeň, počasí, předpověď, Karlovarský kraj, přehrada, Ohře, Karlovy Vary, Český hydrometeorologický ústav, Březová, Drahovice, Česko, Teplá, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladiny řek v kraji pomalu klesají, o víkendu očekávají meteorologové sněžení  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.