Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Požár zasáhl bytový dům, desítky rodin zatím bydlí v tělocvičně

, aktualizováno 18. ledna 2021, 17:58

Oheň zasáhl střechu bytového domu v Chodově na Sokolovsku. Své domovy muselo opustit 34 lidí, většina z nich se do svých domovů ještě nemůže vrátit. Noc na pondělí proto strávili v tělocvičně základní školy. Co s nimi bude dál momentálně řeší vedení města. Radnice chce také jednat s majitelem vyhořelého objektu.

K domu nedaleko nádraží v Chodově vyjížděli hasiči v neděli odpoledne. Plameny zasáhly střechu, kterou je nutné rozebrat.

„Po zpozorování požáru opustilo objekt 34 osob, hasiči pro ně s ohledem na mrazivé počasí na místo zajistili evakuační autobus. Zásah byl zároveň obtížný kvůli velké potřebě dýchacích přístrojů, průběh hašení komplikovala i složitá vnitřní dispozice domu​,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Objekt se stal minimálně pro včerejší noc neobyvatelný, a proto hasiči spolu s městem zřídili evakuační centrum ve školní tělocvičně. Zde přečkalo noc 22 lidí. Starosta už novinářům sdělil, že chce jednat s majitelem objektu o tom, jestli se pokusí dům opravit, aby se alespoň některé rodiny mohly vrátit do svých domovů.

„Celý dnešní den jsem strávil snahou pomoci rodinám, které včera přišli kvůli požáru v Hrnčířské ulici o střechu nad hlavou. Společně s kolegyněmi ze sociálního odboru jsme hovořili s každou rodinou a zjišťovali jsme jejich situaci – jestli mají kam jít, jaké jsou jejich současné potřeby a co pro ně jako město můžeme udělat. Všichni postižení pro tuto chvíli odmítli materiální pomoc," uvedl starosta Patrik Pizinger (Místní).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky krimi, požár, Chodov, Sokolovsko, evakuace, evakuační centrum, pomoc, rodina, domov, střecha, okres Sokolov, Martin Kasal, Patrik Pizinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zasáhl bytový dům, desítky rodin zatím bydlí v tělocvičně  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.