Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Rodinný dům postihl ničivý požár, na vině je zřejmě nedbalost

Celou střechu poničily plameny při rozsáhlém požáru rodinného domu v Chodově u Bečova. Obyvatelé naštěstí stihli včas utéct, při hašení museli požárníci rozebrat celou střešní konstrukci. Příčina je zatím v šetření, pravděpodobně je na vině nedbalost při používání spalinové cesty. Čili nevyčištěný a nezkontrolovaný komín.

Šest jednotek hasičů s devíti cisternami vyjíždělo k požáru domu na Karlovarsku. V době příjezdu hořela zhruba polovina střechy a oheň se rychle šířil dál.

„Hořelo v celém půdním prostoru, oheň se postupně rozšířil na celou plochu střechy. Obyvatelé domu stihli před plameny utéct ven, jednoho muže na místě zkontrolovala přivolaná záchranná služba. Pro likvidaci požáru bylo nutné rozebrat celou střešní konstrukci.,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Příčinu požáru určí až vyšetřovatel, podle hasičů je ale velká pravděpodobnost, že majitel důsledně nedbal na čištění komínu a pravidelné kontroly. Právě takto lze snadno předejít neštěstím, které mohou natropit pořádné škody.

„Mezi nejčastější příčiny vzniku těchto požárů patří nesprávná obsluha spotřebiče, umístění hořlavých látek v blízkosti spotřebiče, nebo špatné umístění či instalace spotřebiče, dále zazděný trám v komíně nebo spáry v komíně, častou příčinou vzniku požáru bývají také jiskry z komína nebo vznícení sazí. Nedostatečná údržba se pak podepisuje i na technických závadách komínů, kouřovodů a spotřebičů, které způsobují požáry nebo úniky zplodin," dodávají odborníci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky hasiči, požár, Chodov, Bečov, komín, nedbalost, střecha, Martin Kasal, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný dům postihl ničivý požár, na vině je zřejmě nedbalost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.