Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sokolovská sportovní hala se dočká modernizace. Kraj si objednal projekt

Nové a moderní zázemí získají sportovci v Sokolově, kde dozná proměny místní sportovní hala. Objekt, který náleží k Integrované střední školy technické a ekonomické, po rekonstrukci projde zásadní proměnou. Na dílo nyní kraj má projektanta a shání peníze.

Kraj na posledním jednání rozhodl o zakázce na zpracování projektové dokumentace sokolovské sportovní haly. Vybral dodavatele, který návrh zpracuje za necelých dvanáct milionů korun. Po vypracování nákresů vzejde kompletní informační model stavby. 

„Celkem 11 979 000 korun by kraj měl zaplatit za vytvoření informačního modelu stavby a z něj generované projektové dokumentace, výkon inženýrské činnosti a předprojektovou přípravu. Měsíční náklady na zřízení a zajištění společného datového prostředí pak dosahují 36 300 korun a 1 815 korun nás bude stát hodinová sazba za výkon autorského dozoru. Všechny tyto částky jsou uvedeny včetně DPH. Samotnou realizaci projektu bychom pak rádi realizovali s přispěním některého z dotačních programů, přičemž nyní hledáme ten nejvhodnější,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák (Piráti).

Nové sportoviště bude stát na místě současné haly a poslouží jak potřebám sokolovských školákům, ale také sportovním klubům, kteří potrénují třeba míčové sporty. Revitalizované prostory si užije také veřejnost. „Hala projde výraznými změnami, zejména co se týče jejích dispozic. Dojít by mělo k zásadnímu rozšíření užitné plochy o menší tělocvičny, což jistě ocení nejeden sportovec ze Sokolova. Zde by pak mohly být provozovány například úpolové sporty, gymnastika nebo ping-pong. Celkové náklady na modernizaci sportovní haly jsou odhadovány na zhruba 200 milionů korun,“ dodala Veronika Svobodová z karlovarského hejtmanství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Brno, Policie, Střelba, Lískovec, Nový, Chovatelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovská sportovní hala se dočká modernizace. Kraj si objednal projekt  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.