Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sokolov chce prodat poslední vybydlený dům v dříve problémové oblasti

Město Sokolov chce prodat poslední vybydlený dům u kina Alfa v Hornické ulici. Zájem o něj projevila společnost Sokolovská uhelná, která v lokalitě zrekonstruovala už deset bytových domů a opravené byty nyní sama pronajímá. Díky obnově domů se z dříve problémové oblasti stává vyhledávané místo k bydlení, informoval místostarosta Jan Picka (nez.).

Radnice chce nabídnout k prodeji dům o čtyřech vchodech, kde jsou asi tři desítky bytů. Většina z nich je bez nájemníků, některé byty v přízemí jsou zazděné. Celý objekt je ve špatném technickém stavu a vyžaduje nákladné opravy.

„Byli jsme osloveni Sokolovskou uhelnou s tím, že by měla zájem tento dům od města odkoupit. Chtěla by jej zrekonstruovat a nabídnout opět k užívání," řekl Picka. Radnice si proto nechala zhotovit znalecký posudek, který stanovil minimální odhadní cenu 5,4 milionu korun. Na podzim by chtěla vyhlásit výběrové řízení.

Většinu bytových domů u kina Alfa původně vlastnilo město. Před více než 20 lety je ale prodalo soukromému vlastníkovi, který nechal většinu z nich zchátrat. Bydleli tam problémoví obyvatelé, oblast byla považovaná za sociálně vyloučenou. Sokolovská uhelná domy vykoupila v roce 2018 a od té doby je opravuje. Díky tomu se situace v místě zklidnila, což vnímá pozitivně město i sousední obyvatelé. Zájem o bydlení je tam v současnosti velký.

Sokolov, kterému tam stále patří několik pozemků, má do budoucna v plánu rozvoj lokality. V úvahu připadá vybudovat další parkovací plochy či hřiště pro děti. Přilehlé pozemky k domům by pak město mohlo pronajmout jako soukromé zahrádky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořínek

Štítky Sokolov, Bydlení, Prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce prodat poslední vybydlený dům v dříve problémové oblasti  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.