Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sokolov trápí nedostatek učitelů, nové pedagogy chce nalákat náborovými příspěvky ve výši až 150 tisíc korun

Sokolov zavede náborové příspěvky pro učitele druhého stupně v městských základních školách. Důvodem jsou stárnoucí pedagogické sbory a stále těžší získávání nových učitelů. Nově příchozí učitel by tak mohl dostat od města 150 000 korun. Náborový příspěvek vyhlašuje město poprvé.

V sokolovských základních školách chybí několik pedagogů. Mnozí učitelé jsou navíc již v důchodovém věku, takže hrozí, že se personální situace bude dál zhoršovat. Město proto vyčlenilo ze svého rozpočtu milion korun, který rozdělí nově nastupujícím učitelům.

„První podmínkou je, že jsme se zaměřili na určité aprobace, sháníme učitele informatiky, matematiky, češtiny, němčiny a přírodních věd, to znamená chemie a fyzika. Další podmínkou je, že chceme, aby měl v naší škole minimálně 0,5 úvazku," řekl místostarosta Jan Picka (nez.).

Příspěvek mohou získat učitelé, kteří na sokolovské základní školy nastoupí poprvé, to znamená, že není možné přestoupit z jedné školy na druhou. Nastupující učitel se pak zaváže, že v Sokolově bude učit minimálně pět let. Pokud by odešel dříve, musel by část příspěvku vrátit. Kromě příspěvku ale město nabízí učitelům i městské byty za základní městské nájemné, které je obvykle nižší než běžné nájemné, na které Sokolov vypisuje soutěže.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZČU Plzeň

Štítky nedostatek učitelů, málo pedagogů, Sokolov, náborové příspěvky, příspěvek pro učitele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov trápí nedostatek učitelů, nové pedagogy chce nalákat náborovými příspěvky ve výši až 150 tisíc korun  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.