Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie zadržela na Sokolovsku dealery pervitinu, čtyři muže obvinila

Policisté provedli minulý týden v Sokolově a Bukovanech zátah na drogové dealery. Zadrželi šest lidí, z nichž obvinili čtyři muže. Jeden z nich je od víkendu ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí až 12 let vězení, zbylé trojici mužů až pět let vězení. Policisté při domovních prohlídkách zajistili bezmála půl milionu korun, téměř 400 gramů bílé krystalické látky předběžně vyhodnocené jako pervitin, osobní vozidlo a také byt.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zároveň zahájili trestní stíhání dalších tří osob ve věku 20, 25 a 26 let ze stejného trestného činu," uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Obviněný pětatřicetiletý muž z Bukovan se podle vyšetřování policie dopustil trestné činnosti ve velkém rozsahu. Pervitin podle policie prodával nejméně od roku 2017 až do svého zadržení na různých místech v Karlovarském kraji. Během uvedené doby šlo o tisíce případů. Prodejem pervitinu si obviněný muž podle policie přišel na několik milionů korun.

Ostatní ze čtveřice obviněných podle policie kupovali pervitin právě od pětatřicetiletého muže a prodávali jej dalším lidem. Pětadvacetiletý muž navíc prodával i marihuanu, dodala policie.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže do vazby, který to akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl o víkendu muž vzat do vazby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, Sokolovsko, policie, metamfetamin, okres Sokolov, Bukovany, Sokolov, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela na Sokolovsku dealery pervitinu, čtyři muže obvinila  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.