Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Elektrárna Tisová letos nezdraží teplo pro Sokolovsko

Elektrárna Tisová, dceřiná společnost Sokolovské uhelné, nebude letos zdražovat dodávky tepla pro Sokolovsko. Tisová, která zásobuje tisíce domácností v Sokolově a širokém okolí, vyrábí elektřinu a teplo z hnědého uhlí. Výrazný růst cen za dodávky tepelné energie nepředpokládá společnost ani v příštím roce.

Obyvatelé Sokolovska zaplatí nyní za gigajoule v průměru 700 Kč/GJ s DPH, například obyvatelé Chebu platí za teplo vyráběné ze zemního plynu 1600 Kč/GJ s DPH.

„Sokolovská uhelná působí na Sokolovsku přes dvě staletí. Cítíme odpovědnost za náš Sokolov a všechny obyvatele, kteří ve městě žijí, a proto deklarujeme svoji připravenost pro dlouhodobé zajištění výroby tepelné energie za co nejpřijatelnější ceny,“ uvedl předseda dozorčí rady Sokolovské uhelné a předseda dozorčí rady Elektrárny Tisová Pavel Tomek.

Elektrárna Tisová je nejstarší českou velkokapacitní elektrárnou. Byla vybudována v letech 1954 až 1962 v západní části sokolovské hnědouhelné pánve s cílem využívat místní zdroje. Tisová dodává teplo pro města a obce Sokolov, Habartov, Bukovany, Březová, Královské Poříčí, Svatava a Citice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, teplo, správa, energie, Sokolov, Sokolovská uhelná, okres Sokolov, Tisová, Cheb, Habartov, Bukovany, Březová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektrárna Tisová letos nezdraží teplo pro Sokolovsko  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.